Anasayfa / otomotiv / 1993 model modifiye etti! “Araç güzellik” birincisi

1993 model modifiye etti! “Araç güzellik” birincisi

Modifiye sevdalısı adam 1993 model arabasını 80 bin lira masrafla modifiye etti. Ödül alan aracın son halini görenleri şaşırtıyor.

Edirne’de sanayi sitesinde kaporta dükkanı işleten otomobil tutkunu Onurcan Aksoy, 1993 model aracını yaklaşık 80 bin lira masrafla modifiye ettirdi. “Karadayı” adını verdiği otomobili ile “araç güzellik” birincisi de olan Aksoy, “İnsanlar çıkar kız arkadaşıyla, eşiyle, dostuyla akşamları çay kahve içmeye gider, ben ise arabamı yıkarım, ona bakıp otururum, onunla dertleşirim. Benim için bir evlat gibi bir şey” sözlerini söyledi.

Edirne’de küçük yaşlardan itibaren otomobillere meraklı olan Onurcan Aksoy, geçen yıl aldığı 1993 model aracı modifiye etmeye karar verdi. Daha önce benzer bir otomobili daha modifiye ederek Almanya’da yaşayan bir gurbetçiye satan Aksoy, bu kez yaklaşık 80 bin lira masraf yaptı. Dış kaplaması, boyası, motoru, turbosu, koltukları ve ses sistemi dahil yenilenmedik parça bırakmayan Aksoy’un aracı, şimdi görenlerin ilgisini çekiyor.

“Arkadaşlarım çiçek böcek çizerken ben araba çiziyordum”

Kırklareli’de geçen hafta düzenlenen ‘araç güzellik’ yarışmasında otomobili birinci olan Aksoy “Araba merakım, 10 yaşından beri var. İlkokulda arkadaşlarım çiçek, böcek çizerken, ben araba resimleri çiziyordum. O zamandan bugünlere geldik. İlk arabamı 2014’te aldım. Onun rengi de siyahtı. 2014-2015 koşullarına göre modifiye etmeye çalıştım. İlk arabam ve ilk modifiye tecrübem. 2017’de modifiyesini tamamladığım aracı Almanya’ya giden gurbetçi bir arkadaşa sattım. Biraz arkasından üzüldüm. Sonrasında durmadım ve bu aracı aldım” diye konuştu.

“80 bin liraya yakın masraf yaptım”

Son aracına tüm modifiyeleri uyguladığını belirten Aksoy, “Ses sistemi, dış kaplaması, içi-dışı, turbosu, motoru birçok aksesuarına, yapılabilecek tüm modifikasyonları uyguladık. Gücümüzün yettiği kadar, emek vererek güzel bir şeyler ortaya çıkarmaya çalıştık. Ortalama 80 bin liraya yakın bir masraf harcadım. O da aracın fiyatı hariç hali. Sadece modifiye ve aksesuar bedeli” diye konuştu.

“Modifiye bir sevda”

Modifiyenin bir sevda olduğunu belirten Aksoy, “Bu bir sevda. Kimi kuşları sever, kimi avcılık, kimi balık sever, ben de bu teneke parçasına gönül verdim. Mutluyum, çünkü bakımını yaptığım zaman, yolda bırakmıyor. İnsanlar çıkar kız arkadaşıyla, eşiyle, dostuyla akşamları çay kahve içmeye gider, ben ise arabamı yıkarım, ona bakıp otururum, onunla dertleşirim. Benim için bir evlat gibi bir şey” dedi.

“Görenler bizi parmakla gösteriyor”

Arabayı görenlerin çok şaşırdığını söyleyen Aksoy, “Kaplaması olsun, süspansiyonu olsun çok ilgilerini çekiyor. Ses sistemi, motoru, gidişi çok şaşırtıyor. İnsanların da artık hoşuna gitmeye başladı. En azından ufak bir çocuk gördüğü zaman hiçbir şey bilmese bile ailesine bizi parmakla gösteriyor. En azından gençleri uyuşturucuya, alkole değil de böyle güzel hobilere özendirmiş oluyoruz. Modifiye bir suç değil, yaşam tarzı. Kötü bir niyetimiz yok, kimseye bir zararımız yok. Bizim tek hobimiz bu teneke parçaları. Satma konusunda çok kararsızım çünkü önceki aracımı sattığımda arkasından çok ağladım. Satarsam şu anda aynı duyguları yaşarım diye endişeliyim. O nedenle çok kararsızım” ifadelerini kullandı.

 

 

KURŞUN OKSİT MÜRDESENK NEDİR?
Kurşun oksit , PbO, mol ağırlığı 223, sırlarda çok kullanılan oksitlerden biridir.
880C’de erimeye başlar.
Başta ucuz olması ve çok iyi eritici özelliğinin olmasından dolayı tercih edilir.
Özellikle ham çömlekçi sırların yapımında kullanılan bir hammadde olup, renksiz parlak
sırlara sarımtırak bir görüntü verir.
Kurşun oksit, çinko oksit ve silis ile birlikte kullanılırsa çözünürlüğü artar.
Sırı yumuşatarak ona esneklik kazandırır, gerilme yeteneğini artırır.
Sır çözeltisinin viskozitesini düşürür.
Alkalilerle karıştırıldığında sırın genleşme katsayısını düşürür.
Kırınım katsayısının yüksekliğinden dolayı çok parlaklık verir.
Bu nedenle artistik ve süs amaçlı formlarda daha çok kullanılır.
DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ
0552 3307100-0532 5466184
www.kimyadeposu.com
Kimyadeposu.com
Tarım Kimyasalları,Yem katkıları  Mineralleri,zeolit,sepiyolit,diyatomit,kaolin,sunshield
gölge tozu,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars sıvı kükürt,parvet hayvan yara
tozu,parspet hayvan bakım ve yara tozu,badimon yara tozu,çinko metal tozu,demir
tozu,manganez dioksit,mangan dioksit,mangan tozu,mikronize mangan,hayvan
altlığı,hadjin yılan kovucu,pars lime sülfür,bit-pire kovucu,nangrafi,nano tozlar,metal
tozları,maden tozları,nano partiküller,dmrsüren,dmrsüren
kimya,kimyadeposu.com,çinko sülfat,bakır sülfat,mangan sülfat,magnezyum
oksit,magnezyum sülfat,demir sülfat,kalsiyum oksit,kalsiyum hidroksit,potasyum
silikat,potasyum hidroksit,hekzatetramin,sodyum lignosülfonat,potasyum
lignosülfonat,grafit tozu,mikronize grafit,kimyadeposu.com

Kaucukdergisi.com

Diğer Haber

Tragger, otonom test sürüşlerine hazırlanıyor!

Avrupa’da büyük ilgi gören Tragger, otonom test sürüşlerine hazırlanıyor Bursa’da üretimi yapılan yüzde 100 elektrikli …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir