Anasayfa / Ekonomi / Buzullardaki buz oranı tahmin edilenden çok daha az

Buzullardaki buz oranı tahmin edilenden çok daha az

“Nature Geoscience” dergisinde yayımlanan araştırmada, uydu teknolojisindeki gelişmelerle birlikte dünyadaki buzul alanlarının düşünülenden çok daha az buz içerdiği ortaya çıktı. 2017 ile 2018 arasında çekilen 800 binden fazla buzul görüntüsünün analiz edildiği araştırmada, pek çok buzulun daha önce değerlendirildiğinden daha sığ olduğu dikkat çekti.

Al Jazeera’deki habere göre bilim insanları, okyanuslarda erime ve deniz seviyelerini yükseltme potansiyeli olan yüzde 20 daha az buzul buzunun bulunduğunu tahmin ediyor.

Araştırma, Asya’daki Himalayalar’ın önceden tahmin edilenden yüzde 37 daha fazla buz içerdiğine işaret ederken, Güney Amerika’daki And buzullarının ise kabaca yüzde 27 daha az buz içerdiğini iddia ediyor. Peru’nun buzulları, 1970’lerden bu yana yüz ölçümlerinin yüzde 40’ını şimdiden kaybetti.

Araştırmanın baş yazarı ve Grenoble Alpes Üniversitesinden Romain Millan, son yıllarda konuşlandırılan yüksek çözünürlüklü uyduların, And Dağları’ndaki küçük buzullardan Svalbard ve Patagonya’daki büyük buzullara kadar dünyadaki buzulların yüzde 98’inin nasıl hareket ettiğinin ilk analizine imkan verdiğini belirtti.

Millan, dünyanın en çok etkilenecek bölgelerinin And Dağları olduğunu söyledi. Araştırmanın Grönland ve Antarktika’yı kapsamadığını ifade eden Milan, Antarktika’nın tamamının erimesi halinde deniz seviyesinin 50 metreden fazla artma potansiyeli olduğunun altını çizdi.

Kalsiyum Oksit Nedir?

Kalsiyum oksit, kireç taşının yüksek sıcaklıkta erimesi ve karbondioksitin uzaklaştırılmasıyla elde edilmektedir. Bu şekilde üretilen kalsiyum oksit, güçlü bir aşındırıcı olarak kullanılmaktadır. Alkalik bir katı yapısına sahiptir. Su içinde tepki vererek çözülmektedir. Su içerisinde kalsiyum hidroksit haline dönmektedir. Kalsiyum oksidin erime noktası ise 2.572 santigrat derecedir.

Kalsiyum Oksit Nerelerde Kullanılır?

Kalsiyum oksidin kullanılmakta olduğu çeşitli alanlar bulunmaktadır. Bu alanların başında atık su arıtma ve çimento üretimi gelmektedir. Kalsiyum oksit, tuğla ve taşlar üzerinde yapışma özelliğine sahip olduğu için çimento üretiminde en önemli malzemeler arasında bulunmaktadır. Diğer yandan kalsiyum oksit, mühendislik alanında da kullanılmaktadır. Kimyasal yem stoklarında da kalsiyum okside yer verilmektedir.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

kaucukdergisi.com

Diğer Haber

Çiftçilere 694,5 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin lira tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir