Anasayfa / Ekonomi / Çocuklar bir deri bir kemik kaldı

Çocuklar bir deri bir kemik kaldı

Aile sağlığı merkezinde yapılan bir araştırmaya göre, 6-19 yaş arası her dört çocuktan biri çok düşük kilolu ve potansiyel kalp hastası. Kız çocuklarının büyük bölümü kansızlıkla mücadele ediyor, gelişim sorunları yaşıyor.

Her geçen gün derinleşen yoksulluğun çocuklar üzerindeki etkisi, hekimlerin gerçekleştirdiği bir araştırmayla su yüzüne çıktı. Türk Aile Hekimleri Dergisi’nde yayımlanan ve üç hekim tarafından yapılan çalışmaya göre, her dört çocuktan birinin kilosu çok düşük. Çocuklarda gözlenen bir diğer tehlike ise potansiyel kalp hastalığı. Kız çocuklarının yüzde 85’inin, oğlan çocuklarının ise yüzde 68’inin kansızlıkla mücadele ettiğine dikkat çekilen çalışmada, Avrupa’da bu oranın yalnızca yüzde 18 olduğu belirtiliyor.

Söz konusu araştırma, bir aile sağlığı merkezinde gerçekleştirildi. İlkokul, ortaokul ve lise çağında olan 6-19 yaş arası bin 49 çocuk üzerinde inceleme yapıldı. 536’sı oğlan, 513’ü kız olan bu çocukların obezite, hipertansiyon ve kansızlığa ilişkin değerlerine bakıldı. Buna göre, bin 49 çocuktan dörtte biri çok düşük kilolu. Bu çocukların aynı zamanda potansiyel kalp hastası olduğuna da vurgu yapılan çalışmada, özellikle kız çocuklarının tamamına yakınının kansızlıkla mücadele ettiği, büyüme ve gelişme sorunları yaşadığı saptandı.

Hekimlerin çalışmasına göre, incelenen çocukların yaşları küçüldükçe kilolarında da düşüş görülüyor. Lise öğrencilerinin zayıf olma oranı yüzde 13,2. Bu oran ilkokulda yüzde 14,9’a, ortaokulda ise yüzde 19,8’e yükseliyor.

Hekimler, çocuklarda kansızlık görülme sıklığını ilkokula gidenlerde yüzde 87, ortaokula gidenlerde yüzde 74,2, liseye gidenlerde ise yüzde 64,2 olarak saptadı. Buna göre, ülkede kız çocuklarının yüzde 85,2’si, oğlan çocuklarının ise yüzde 68,6’sı kansızlıkla mücadele ediyor. Öte yandan çocuklarda kansızlık oranı Hollanda, Almanya ve İngiltere’de ortalama yüzde 18,9, ABD’de ise yüzde 20 düzeyinde.

Kız çocuklarındaki kansızlık sorununun yol açabileceği sorunlara işaret eden hekimler, “Kız çocuklarının yüksek kansızlık düzeyi, üreme çağına geldiklerinde yaşanma olasılığı artacak anne ve çocuk sağlığı sorunlarının habercisi” diyor.

Hekimlerin çalışmasında, beslenmede yaşanan sorunların ortaya çıkan sonuca etki ettiği vurgulanıyor. Çözüm için hekimlerin önerileri ise şu şekilde:
“Okul çağı periyodik sağlık taramaları sonuçları sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için ulusal sağlık politikalarına yol göstericidir. Çocuklarda artmış oranda saptanan hipertansiyon, anemi ve düşük kilo sıklığı, yetişkin hayatta devam edecek halk sağlığı sorunlarına işaret etmektedir. Okul ortamında ve okulda geçirilen süre içerisinde uygulanacak sağlıklı okul destekli beslenme, kas ve dolaşım sistemini güçlendirecek fiziksel aktivite içerikli ders programlarına ihtiyaç olduğunu göstermektedir.”

Göçmen çocuklar zayıf ve kısa boylu

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin geçen yıl hazırladığı rapor da Suriyeli çocukların yetersiz beslendiğini ortaya koymuştu. Söz konusu rapora göre, geçici koruma altındaki 6-59 aylık Suriyeli her 13 çocuktan birinin düşük kilolu, her 6 çocuktan birinin ise kilosuna göre kısa boylu olduğu saptanmıştı.

GAZ BETON ÜRETİMİ VE ALÜMİNYUM PASTA 

GAZ BETON ÜRETİMİ için,dolgu maddesi olarak silis kumu ve kireç kullanılır. Ayrıca bağlayıcı olarak alçı ve beyaz çimento kullanılırken, gaz betonu kabartmak ve gözenek oluşturmak içinse Pars alüminyum tozu ve Pars alüminyum pasta kullanılır. Birde bunu harç haline getirmek için bir miktar su eklenir. Gaz beton üretimi, tamamen teknik bir konudur.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Üretiminde Kullanılan Hammaddeler
  • Kuvarsit
  • Çimento
  • Kireç ve alçıtaşıdır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Gaz Beton, Gözenek Oluşturucular

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum toz, tehlikeli ve ithal bir malzemedir.Ülkemizde bir çok firma bu tozun kullanımını bırakmıştır. Diğer alüminyum tozlarından farkı aktif özelliğinin fazla oluşudur.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars Alüminyum pasta,
Pars alüminyumdan farkı su bazlı oluşu ve yarı katı yarı pasta formunda tehlikesiz oluşu kullanım sebebi olmaktadır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,dermag deri tabaklama,deri kimyasalları,nanotozlar,pars alüminyum pasta,ferro alaşım tozları,nanomikron tozlar,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.kauçukdergisi.com

Diğer Haber

Elazığ, havyar ve Mersin balığında üretim üssü olmaya aday

Türkiye'de alabalık üretiminde ilk sırada yer alan Elazığ, Keban Baraj Gölü'nde kurulan tesis sayesinde Mersin balığı ve havyar üretimiyle de ülkenin merkez üssü olmaya hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir