Anasayfa / Ekonomi / Erdoğan çiftçilerle konuştu… 29 milyar tarımsal destek

Erdoğan çiftçilerle konuştu… 29 milyar tarımsal destek

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, havalimanı ve çeşitli projelerin toplu açılışı için gittiği Tokat’ta çiftçilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda çiftçilere özetle şu mesajları verdi:

“Yalan yanlış bilgilerle, kuraklık gibi, yangın gibi, savaş gibi, bölgesel insani krizler gibi konuları bahane ederek milleti paniğe sevk etmek için uğraşıyorlar. Son zamanlarda ayçiçeğiyağı konusunda kayda değer herhangi bir sorun olmadığı halde böyle bir panik havası oluşturulmuştur. Ülkemizde birileri her ağızlarını açtıklarında tarımın öldüğünü, bittiğini, çiftçilerin perişan olduğunu söylüyor. Ülkemizde tarıma ve hayvancılığa en büyük destekler bizim dönemimizde verildi. Çiftçilerimize geçtiğimiz 20 yılda bugünün rakamıyla yaklaşık 470 milyar lira destek ödemesi yaptık. Bu yıl içinde 25.8 milyar lira olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesini de ilavelerle 29 milyar liraya yükselttik. Bu yıl buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale üreticilerine mazot, gübre, sertifikalı tohum ve ek girdi desteğiyle dekar başına 116 lira ödemiş olacağız.

Tarımsal hasılatımızın 337 milyar liraya ulaşması, verdiğimiz bu desteklerin karşılığını aldığımızı gösteriyor. Geçen yıl tarımsal ihracatımız bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 21 artışla 25 milyar dolara, dış ticaret fazlamız ise yüzde 31 artışla 7.1 milyar dolara çıktı. Sizlerin gayretli çalışmaları sayesinde sebze ve meyve üretiminde Avrupa’da 1’inci sıradayız. Son 20 yılda oluşturduğumuz güçlü altyapı sayesinde gıda tedarikinde sorun yaşamayan, kendine yeterlilik oranı yüzde 140 olan bir ülke konumuna geldik. Topraklarımızın verimini arttırmak için hükümetlerimiz döneminde yaklaşık 300 milyar liralık su yatırımı yapmak suretiyle 9 bin 189 tesisi hizmete aldık.

Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Tarım Kredi Kooperatiflerimiz, ayçiçeği ve mısır ekimiyle ilgili gereken tedbirleri alıyor. Sadece Tokat özelinde üreticilerimizle 20 bin ton yağlık ayçiçeği ve 30 bin ton tane mısır için sözleşmeli üretim yapılması planlandı. 35 bin dekar alana ekimi yapılmak üzere 18 ton yağlık ayçiçeği tohumunun yüzde 75’i hibe dağıtılacak. Tokat’taki yağlık ayçiçeği ve mısır üreticilerimize 12 milyon liralık üretim desteği sağlanacaktır. Çiftçilerimizden ülkemizde ekilmedik tek karış yer bırakmayacak şekilde üretime yönelmelerini istiyoruz. Hem kendi gıda sektörümüzün ihtiyacının karşılanması, hem de Avrupa piyasasında ortaya çıkması muhtemel boşluğun doldurulması bakımından üretimimizi arttırmamız hayati öneme sahiptir.”

CUMHURBAŞKANI Erdoğan çiftçilere akşamları manda yoğurduna hurma, kestane balı ve yulaf ezmesi karıştırarak yediğini, şifa olduğunu anlatarak salondakilere de tavsiye etti. Çilek üreticisi Sevilay Kılıçarslan “Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var” projesiyle küçükbaş hayvancılık yapmaya başladığını, başlangıçta 100 hayvanı varken 200’ü aştığını, küçükbaş hayvancılıkta çoban bulmanın zor olduğunu, sigorta primi desteği beklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Nasıl kârlı bir iş mi?” sorusuna Kılıçarslan, “Evet çok kârlı. Çilek üretimi daha kârlı” karşılığını verdi. Erdoğan’ın “Ortaklığa kabul eder misin?” esprisi üzerine gülüşmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biraz da cumhurbaşkanımıza gönderelim demedin” diyerek şakalaştı.

Kalsiyum Oksit Nedir?

Kalsiyum oksit, kireç taşının yüksek sıcaklıkta erimesi ve karbondioksitin uzaklaştırılmasıyla elde edilmektedir. Bu şekilde üretilen kalsiyum oksit, güçlü bir aşındırıcı olarak kullanılmaktadır. Alkalik bir katı yapısına sahiptir. Su içinde tepki vererek çözülmektedir. Su içerisinde kalsiyum hidroksit haline dönmektedir. Kalsiyum oksidin erime noktası ise 2.572 santigrat derecedir.

Kalsiyum Oksit Nerelerde Kullanılır?

Kalsiyum oksidin kullanılmakta olduğu çeşitli alanlar bulunmaktadır. Bu alanların başında atık su arıtma ve çimento üretimi gelmektedir. Kalsiyum oksit, tuğla ve taşlar üzerinde yapışma özelliğine sahip olduğu için çimento üretiminde en önemli malzemeler arasında bulunmaktadır. Diğer yandan kalsiyum oksit, mühendislik alanında da kullanılmaktadır. Kimyasal yem stoklarında da kalsiyum okside yer verilmektedir.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.kaucukdergisi.com

Diğer Haber

Slow Food hareketi iyi, temiz ve adil gıda için 38 yıldır mücadele veriyor

- Slow Food Hareketi Başkanı Edward Mukiibi: - "Tüm bu yaşananlar (aşırı hava olayları) gıdaya erişimimizi, gıda güvenliğimizi ve bizim açımızdan yağmuru merkeze almış tarım sistemimizi etkileyecek. İklim kriziyle mücadelede geniş kapsamlı iklim değişikliği adaptasyon çalışmaları yürütüyoruz" - "Küresel gıda üretiminin neredeyse yarısı tabağımıza ulaşamadan israf ediliyor. Bununla birlikte enerji, kaynak, çiftçilerin o ürünleri üretirken harcadıkları zaman da israf edilmiş olunuyor yani gıda israfı tabağımızın çok ötesinde"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir