Anasayfa / Ekonomi / Hastanelerdeki kuyruk evlerde

Hastanelerdeki kuyruk evlerde

Hastanede randevu sıkıntısına mercek tutmak için bilgisayarın başına geçtim. 3 büyük kentte göz, KBB, kardiyoloji randevusu bulmak mümkün olmadı. İzmir’de randevu bulabildiğim hastaneler Ödemiş’teydi.

Hemen her gün bir tanıdığımızdan “Doktor randevusu bulamıyorum” şikâyetiyle karşılaşıyoruz. Defalarca gündeme gelmesine rağmen çözüm yok. Duruma yakından bakalım istedim. MHRS üzerinden üç büyük kent için ilçe gözetmeden randevu aradım. En fazla 15 gün sonraya randevu verebilen sistemde KBB ve göz başta olmak üzere çok sayıda bölümde tek uygun randevu bulamadık. Her seferinde “Aradığınız kriterlere uygun randevu bulunamamıştır” mesajıyla karşılaştım. İstanbul’un 39 ilçesinde 21 Nisan ile 5 Mayıs arasında göz ve kulak-burun-boğaz randevusu yok. Psikiyatride de durum aynı. 15 gün boyunca mega kentteki hiçbir hastanede boşluk yok.

Ankara’da ise şehir merkezinde 21 Nisan ile 5 Mayıs tarihleri arasında göz, kulak-burun-boğaz, psikiyatri ve kardiyoloji bölümlerinde randevu yok. Ancak bu branşlarda Çubuk, Polatlı, Kızılcahamam, Nallıhan, Beypazarı, Haymana veya Kazan’daki hastanelerde randevu var. Ne var ki bu hastanelere gitmek için 100 küsur kilometre yol gitmeyi ve ciddi bir yol parası vermeyi göze almak gerekiyor.

Son yıllardaki göç merkezi İzmir’de durum farklı değil. Kentin 30 ilçesinde 5 Mayıs’a dek göz randevusu bulunamıyor. KBB, kardiyoloji ve psikiyatride ise Seferihisar, Torbalı, Ödemiş, Bergama ve Bayındır gibi merkezin dışındaki uzak ilçelerde randevu bulmak mümkün. Tabii hasta olarak o kadar yol göze alınabilirse.

NEDEN BULANAMIYOR?

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) Ankara Şubesi Eşbaşkanı Kubilay Yalçınkaya’ya göre, sağlık emekçisi sayısındaki yetersizlik önemli bir sorun. Yalçınkaya, şunları söyledi: “Ekonomik kriz sebebiyle insanlar artık sağlıklı beslenemiyor, ısınamıyor ve çok sık hastalanıyor. Birinci basamak sağlık hizmetleri yıllarca ihmal edildi ve son olarak şehir hastanelerinin açılmaya başlamasıyla beraber kent merkezlerindeki kamu hastaneleri kapatıldı. İnsanlar artık birinci basamağa başvurmadan, ulaşabildiği ilk kamu hastanesine veya bu hastanelere ulaşamadığı için direkt olarak şehir hastanelerine gidiyor. Bu da sağlık hizmetlerinin aksamasına neden oluyor. Böylece ülkemizde sağlıkta devrim olarak nitelendirilen şehir hastaneleri sağlığa erişim sorununu daha da arttırdı.”

Yalçınkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl için 26 bin 928 hekimin görev yaptığı 8 bin 57 aile sağlığı merkezine 13,8 milyar TL kaynak ayrıldı. 13 şehir hastanesine ise 21,6 milyar TL kaynak ayrıldı. Bir aile sağlığı merkezine günlük ayrılan kaynak 4 bin 692 TL, bir şehir hastanesine bir günlük ayrılan kaynak ise 4 milyon 544 bin 573 TL. Birinci basamak sağlık hizmetleri acilen bina, ekipman ve sağlık emekçisi ile desteklenerek, sağlık ocağı sisteminde sevk sistemini zorunlu koşulmalı.”

RANDEVU YOK, ÖVGÜ VAR

Hastane kuyrukları evlerde randevu alma ‘kuyrukları’na dönüştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ‘randevu alınamayan sağlık sistemini överek, “Diğer ülkelerde paranız yoksa hastanelerin önünde ölüyorsunuz ama Türkiye uçak gönderip insanlarımızı getirip tedavi ettirdi. Bu milletimiz için gurur kaynağı” dedi.

BAKIR TOZU VE KULLANIM ALANLARI

Bakır en önemli elementlerden biridir. Parlak metalik parlaklığa sahip, dövülebilir ve sünek olan kırmızımsı bir metaldir. Bakır, ısı ve elektriğin iyi bir iletkenidir (elektriksel iletkenlikte sadece gümüş için ikinci). Malleabiltityitesi sayesinde kolayca tabaka, tel ve boru haline getirilir.

Kimyasal adı: Cu

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Bakır Tozu Uygulamaları:

· Anti-botic, antibiyotik ve anti-mantar ajan

· Yüksek mukavemetli metaller ve alaşımları

· Yüksek termal iletken malzemeler

· İçin iletken mürekkep ve macun elektronik baskılı

· Sinterleme katkı maddeleri ve kondansatör malzemeleri

· Yağlayıcılar

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

KULLANIM ALANLARI

Bakır tozları yüksek fiziko-kimyasal özellikleri sayesinde birçok teknolojik alanda kullanılmaktadır,

Bakır tozu başlıca Sinter bronz fren balata üretiminde, demir tozu ile karıştırılarak sinter parça üretiminde, elmas kesici takım üretiminde, elektrik iletkeni olarak, termal iletken olarak, reçineli fren balatalarında, elektronikte manyetik radyasyon kalkanı olarak, dekoratif uygulamalarda ve birçok farklı alanda kullanılmaktadır.

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,,pars kalay sökücü

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.kauçukdergisi.com

Diğer Haber

Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, ocakta geçen senenin aynı ayına göre yüzde 11,02 artarak 3 milyon 829 bin 662 ton oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir