Anasayfa / Genel / Hidrazin Hidrat Nedir?Kullanım Alanları Nelerdir?

Hidrazin Hidrat Nedir?Kullanım Alanları Nelerdir?

İndirgeyici ajan özelliğine sahip bileşiktir. Ticari olarak üretimi %100 saf olarak gerçekleştirilir. Fakat kullanıcılar veya satıcılar tarafından belirli konsantrasyonlarda seyreltilerek daha farklı konsantrasyonlarda Hidrazin Hidrat (Hydrazine Hydrate) elde edilir.

Oksijen tutucu özelliği bulunmaktadır. Bu özelliği ile oksidasyonu engelleyerek korozyonun oluşumunu inhibe etme kabiliyeti bulunmaktadır.

Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

Nasıl Üretilir?

Hidrazin Hidrat Üretimi Hidrazin Sülfatın (N2H4.H2SO4) ün Sodyum Hidroksit (NaOH) ile reaksiyona sokulmasıyla elde edilmektedir. Reaksiyon sürecinden sonra elde edilen ham ürün nitrojen altında damıtılarak saflaştırılır.

Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Fiziksel görünüm olarak renksiz duman yayan bir sıvı olarak bulunur. Koku olarak zayıf bir kokuya sahiptir.

Yoğunluğu 1.032 g/mlt dir.

Kaynama noktası 119 °C dir.

Erime noktası -51.7 °C dir.

Çözünürlük olarak metil alkol ve kloroform içerisinde çözünür. Fakat su içerisindeki çözünürlüğü düşüktür.

Kararlılık olarak oksitleyici maddelerle uyumlu değildir. Alkali kimyasallar ile uyumsuzdur. Yanıcı özelliğe sahiptir.

Hidrazin Hidrat (Hydrazine Hydrate) Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Bitki büyüme düzenleyici olan herbisit ve fungusitlerin imalatında kullanılmaktadır.
  • Tıbbi alanda tüberküloz ilacı ve sakinleştiri ilaçların üretiminde önemli bir bileşendir. Tüberkülozun kontrol altına alınmasında etkili bir kimyasal maddedir.
  • Su arıtma ve endüstriyel kazanlarda indirgeyici ajan olarak kullanılır.
  • Metalik maden sektöründe kimyasal arıtma işleminde kullanılır.
  • Zirai ilaçlar ve farmasötiklerde aktif kimyasal bileşiklerin imalatında kullanılır.
  • Elektro kaplama sektöründe indirgeyici ajan olarak kullanılmaktadır.
  • Düşük ve yüksek basınçlı buhar ile çalışan kazanlarda oksidasyon oluşumunu önlemek için kullanılan kimyasal hydrazine hydrate ’tır.
  • Roket motorlarında metil alkol ile birlikte itici gaz olarak kullanılır.
  • Hidrojen Peroksit ‘in katalitik ayrışmasını sağlamak amacıyla kullanılır.
  • Plastik sektöründe şişirmeyi etkileyen polimerizasyon başlatıcısı maddelerin imalatında kullanılan kimyasal maddedir.

Neden Potasyum Silikat Kullanmalı?

Besleme programına alacağınız potasyum silikat bitkilerinize birçok fayda sağlayacaktır. Çevre stresine, sıcak hava,soğuk hava, su ve toprak toksisitesini azaltma, büyüme de kök ve yaprakta büyük faydası vardır. Topraktaki faydalı bakterilere katkısı sayesinde kök gelişimine%80’e kadar faydası olur.

Bitki üzerineuygulanan potasyum silikat bitki üzerinde görünmez bir bariyer oluşturarak böcek ve mantar saldırılarını en aza indirerek bitkinin zarar görmesini engeller. Bu sayede yetişen bitkilerin hastalıklara ve diğer zararlılara direnç kazanmış olur.

Kök bölgesinde besin elementlerinin alınımını, yapraklardaki klorofil konsantrasyonunu ve RUBP karboksilaz enzimini dengeleyerek bitkinin kuvvetli bir şekilde gelişmesini sağlar

Yapılan araştırmalar sonucunda klonlanan ürünlerde ve yeniden döllenen tohumların çimlenmesinde %90 a kadar bir artış gözlemlenmiştir.

Bir başka araştırmada ise kuru meyve ağırlığına da etkisi olduğu görülmüştü

Kalsiyum ve borun birbirleri üzerinde sinerjik etkisine silikon desteği eklendiğinde topraktan kolayca alınamayan, taşınması zor olan kalsiyumun aşağıdan yukarı taşınmasında asansör görevi görür.

Çinko eksikliğini, aşırı fosfor, mangan, sodyum ve alüminyum toksisitesini tolere eder.

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

0552 3307100-0532 5466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

Tarım Kimyasalları,Yem katkıları Mineralleri,zeolit,sepiyolit,diyatomit,kaolin,sunshield gölge tozu,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars sıvı kükürt,parvet hayvan yara tozu,parspet hayvan bakım ve yara tozu,badimon yara tozu,çinko metal tozu,demir tozu,manganez dioksit,mangan dioksit,mangan tozu,mikronize mangan,hayvan altlığı,hadjin yılan kovucu,pars lime sülfür,bit-pire kovucu,nangrafi,nano tozlar,metal tozları,maden tozları,nano partiküller,dmrsüren,dmrsüren kimya,kimyadeposu.com,çinko sülfat,bakır sülfat,mangan sülfat,magnezyum oksit,magnezyum sülfat,demir sülfat,kalsiyum oksit,kalsiyum hidroksit,potasyum silikat,potasyum hidroksit,hekzatetramin,sodyum lignosülfonat,potasyum lignosülfonat,grafit tozu,mikronize grafit,kimyadeposu.com

Diğer Haber

ALUMİNYUM TOZU KULLANIM ALANLARI

Alüminyum Tozu, kendine has özellikleri ile çok çeşitli sektörlerde yüzlerce farklı ihtiyacı karşılamak için kullanılmaktadır. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir