Anasayfa / Ekonomi / İçme suyu barajında sevindiren yükselme

İçme suyu barajında sevindiren yükselme

Sivas’a 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve Tavra Deresi ile birlikte kentin su ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı, son dönemde yaşanan kuraklıktan etkilenmiş ve geçtiğimiz Ocak ayında barajdaki su miktarı güvenlik seviyesinin altına inmişti. Kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan barajda yağışların etkisiyle su seviyesi yükseldi. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin 4 Eylül Barajı’nda incelemelerde bulunarak barajdaki su seviyesine ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Bilgin, yaşanan yoğun kar yağışıyla birlikte su seviyesinin de yükseldiğini ifade ederek bahar mevsimiyle birlikte ciddi bir atış beklediklerini söyledi.

Başkan Hilmi Bilgin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anda şehrin su ihtiyacının yüzde 75 – yüzde 80’lik kısmı Tavra Deresi’nden, kalan yüzde 30’luk kısmı da 4 Eylül Barajı’ndan temin edilmekte. Ancak şu anda şehri susuz bırakmamak adına 4 Eylül Barajı’nda ölü noktadan su veriyoruz. Allah’a şükürler olsun bu yıl Rabbim rahmetinden bizi geri bırakmadı ve yoğun bir kar yağışı oldu. İnşallah Bahar aylarıyla yağan karların erimesiyle birlikte baraj debisinde bir yükselme bekliyoruz. Şu anda havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte kısmi olsa da baraj havzasında bir artış var. Biz umut ediyoruz ve temenni ediyoruz ki bu seneki yağışlar ve Bahar yağışları ile birlikte barajdaki su seviyesi artacak” dedi.

Başkan Bilgin 4 Eylül Barajı’nı desteklemek adına Hafik Pusat Özen Barajı’ndan su temin edilmesi projesine de değinerek, “Su temin projesinin ihalesi yapıldı. Sözleşme imzalandı, yer teslimi yapıldı ve İnşallah müteahhit firma öncelikli olarak ilk kısım olan 12 kilometrelik ve 50 kilometrelik projeyi hayata geçirecek. Bu proje ile Sivas’ın su sorununu çözmeye amaçlıyoruz. Tabi su kaynaklarımız ve barajımız yağışlarla dolan bir baraj ve sınırsız değil. Hemşerilerimizden hassaten ricamız; suyumuzu tasarruflu kullanmaları ve israf etmemeleridir. İnşallah kar yağışı ve devam eden proje ile birlikte Sivas’a su sıkıntısı yaşatmayacağız” şeklinde konuştu.
 

Kalsiyum Oksit Nedir?

Kalsiyum oksit, kireç taşının yüksek sıcaklıkta erimesi ve karbondioksitin uzaklaştırılmasıyla elde edilmektedir. Bu şekilde üretilen kalsiyum oksit, güçlü bir aşındırıcı olarak kullanılmaktadır. Alkalik bir katı yapısına sahiptir. Su içinde tepki vererek çözülmektedir. Su içerisinde kalsiyum hidroksit haline dönmektedir. Kalsiyum oksidin erime noktası ise 2.572 santigrat derecedir.

Kalsiyum Oksit Nerelerde Kullanılır?

Kalsiyum oksidin kullanılmakta olduğu çeşitli alanlar bulunmaktadır. Bu alanların başında atık su arıtma ve çimento üretimi gelmektedir. Kalsiyum oksit, tuğla ve taşlar üzerinde yapışma özelliğine sahip olduğu için çimento üretiminde en önemli malzemeler arasında bulunmaktadır. Diğer yandan kalsiyum oksit, mühendislik alanında da kullanılmaktadır. Kimyasal yem stoklarında da kalsiyum okside yer verilmektedir.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.kaucukdergisi.com

 

Diğer Haber

Şair Mehmet Can Doğan: Şairin ve şiirin varlık gerekçesi dildir

"Camekan", "Şiirin Retoriği", "Şair Sözü", "Modern Türk Şiiri", "Şiir Ölüyor mu?" adlı kitapların da aralarında bulunduğu birçok esere imza atan, Prof. Dr. Mehmet Can Doğan, "Kendimi şiirin dışında bir metin türüyle tanımlayamıyorum." dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir