Anasayfa / Ekonomi / LG akıllı telefon piyasasından çekiliyor

LG akıllı telefon piyasasından çekiliyor

Teknoloji ve bilişim tarihinde bir ilk yaşanıyor. Güney Kore’nin ünlü markası LG‘nin cep telefonu ve akıllı telefon üreten alt markası LG Electronics, resmen tarihe karışıyor.

Şirket koronavirüs salgını ve akıllı telefon pazarındaki yoğun rekabet dolayısıyla şirketi kapatma yoluna gitti. Bir süredir markayı satın alacak şirket ve bireylerle temasta olan LG, Kuzey Amerika’daki akıllı telefon pazarının yüzde 10’una sahipti. Samsung ve Apple’ın arkasından ABD’de orta kesimi hedefleyerek başarıya ulaşan LG böylelikle tamamen kapanan ilk akıllı telefon markası oldu.

Son 6 yılda yaklaşık 4.5 milyar dolarlık bir kayıp yaşayan LG Electronics, bundan böyle elektrikli araç parçası, bağlantılı cihazlar ve akıllı evler üzerine yoğunlaşacağını duyurmuştu. Geçmişte Nokia, HTC, Blackberry gibi markalar da küçülme ya da el değiştirme yoluna gitmiş fakat asla kaybolmamıştı. LG’nin küresel pazarda şu anki payı yüzde 2 seviyelerinde.

Araştırma şirketi Counterpoint, LG’nin geçen yıl 23 milyon telefon sattığını Samsung’un ise 256 milyon seviyelerine çıktığını duyurdu.

LG’nin akıllı telefon geliri LG içerisindeki gelirin yaklaşık yüzde 7’sine denk geliyor. Bu durum şirket içindeki en düşük seviye olarak da açıklanıyor.

LG yaptığı açıklamada, “Mevcut LG akıllı telefon kullanıcılarımıza yaşadıkları bölgeye bağlı olarak bir süre yazılım güncellemesi ve desteği sağlayacağız” duyurusunu yaptı.

Manganez Dioksit DMR 85

DMR85 Mangan dioksit, MnO2 kimyasal formülüne sahip, kahverengi-siyah renkli inorganik bir bileşiktir. Bu siyah-kahverengi katı doğal olarak manganın temel cevheri ve mangan yumrularının bir komponenti olan mineral pirolusitten kaynaklanmaktadır.

DMR85 MnO2′ in ana kullanımı alkalin pil ve çinko-karbon pil gibi kuru hücreli piller içindir. MnO2 ayrıca bir renk maddesi olarak ve potasyum permanganat gibi diğer mangan içerikli bileşiklerin öncüsü olarak kullanılır.

Organik proseslerde, örnek olarak allilik alkollerin yükseltgenmesi için bir aktive edici olarak görev yapar.

Doğada çıkan doğal mangan dioksit, önemli oranda mangan oksit ve safsızlık içerir. Ancak sınırlı miktarda ki tortu, aküler için yeterli saflığa sahip γ modifikasyonunu verir.

Pil ve ferrit imalatı çok yüksek saflıkta mangan dioksit içermektedir. Piller “elektrolitik manganez dioksit” gerektirirken ferritler “kimyasal mangan dioksit” gerektirir.

Mangan dioksit, kimya alanında özellikle redox (indirgenme-yükseltgenme) reaksiyonlarında kullanılmaktadır.

Buna örnek olarak :

KOH ve MnO karışımının ısıtılması:

2 MnO2 + 4 KOH + O2 → 2 K2MnO4 + 2 H2O

Potasyum manganat, yaygın bir yükseltgen olan potasyum permanganatın da öncüsüdür.

Kimya sektöründe indirgeme-yükseltgeme (redoks) tepkimeleride kullanılmaktadır.Ayrıca elektrolit manganez üretiminde de kullanılmaktadır.

Porselen imalatı ve dezenfeksiyonunda kullanılmaktadır.

Boya sektöründe vernikler ve renkli maddelerde kurutma maddesi olarak yardımcı olmaktadır.

DMRSÜREN Kimya Ltd Şti

0216 4421200-0216 4426626

0552 3307100-0552 3308100

www.kimyadeposu.com

Kimyadeposu.com

Tarım Kimyasalları,Yem katkıları Mineralleri,zeolit,sepiyolit,diyatomit,kaolin,sunshield gölge tozu,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars sıvı kükürt,parvet hayvan yara tozu,parspet hayvan bakım ve yara tozu,badimon yara tozu,çinko metal tozu,demir tozu,manganez dioksit,mangan dioksit,mangan tozu,mikronize mangan,hayvan altlığı,hadjin yılan kovucu,pars lime sülfür,bit-pire kovucu,nangrafi,nano tozlar,metal tozları,maden tozları,nano partiküller,dmrsüren,dmrsüren kimya,kimyadeposu.com,çinko sülfat,bakır sülfat,mangan sülfat,magnezyum oksit,magnezyum sülfat,demir sülfat,kalsiyum oksit,kalsiyum hidroksit,potasyum silikat,potasyum hidroksit,hekzatetramin,sodyum lignosülfonat,potasyum lignosülfonat,grafit tozu,mikronize grafit,kimyadeposu.com

Diğer Haber

İklim değişikliği meyvede rekolte kaybına neden oluyor

- ZİDEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayzin Küden: - "Akdeniz Bölgesi'nde, sonbahar aylarında yaşanan yüksek sıcaklıklar ile kış mevsiminin geç başlaması ve ılık geçmesi gibi faktörler, ağaçların tomurcuklanma ve çiçeklenme biyokimyasını değiştiriyor. Bu durum, meyve ağaçlarının çiçeklenme zamanlarını etkiliyor ve bazı çeşitlerin normalden erken çiçek açmasına neden oluyor" - Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş: - "Küresel sıcaklık artışının giderek daha belirgin hale geldiği ve bu durumun çeşitli alanlarda olumsuz etkilere yol açtığı görülüyor. Bu nedenle iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve sera gazı emisyonlarının azaltılması konusunda daha etkili önlemler alınması gerekiyor"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir