Anasayfa / Genel / PAROX ÇİZİK GİDERİCİ OTO CAMLARINA NASIL UYGULANIR?

PAROX ÇİZİK GİDERİCİ OTO CAMLARINA NASIL UYGULANIR?

Parox’un cama uygulanması, boya üzerinde yaptığımız polisaj uygulamaları ile büyük benzerlikler gösterir. İkisi arasındaki temel fark, malzemelerin sertlik farkıdır. Boyalı yüzey cama oranla çok yumuşak. Cam çok sert bir malzeme olduğu için boyaya oranla daha yüksek devir/baskı/süre gerekir sonuç alabilmek için…

Parox  uygulamasına geçmeden önce, uygulama yapacağınız camı çok iyi yıkanması gerekir, cam üzerinde ne kadar boya, reçine, pislik vb. varsa temizlenmeli. Bu sayede camınızın durumunu daha net bir şekilde görebileceksiniz.

Kontrol sonucunda birkaç farklı durum karşınıza çıkabilir:
1. Camınız ayna gibi parlıyor, herhangi bir çizik, aşınma, matlık vb. görmüyorsanız;
Uygulama ihtiyacınız yok, seryumu bir köşeye kaldırın, arabanıza binip gezin:)

2. Zamanla oluşan kılcal dairesel çizikleriniz var, çok derin değilller, silecek sürtünmesinden dolayı hafif izler oluşmuş, camda matlık var;
Hiç dert etmeyin, biraz sonra parox hepsini ortadan kaldırcak

3. Herhangi bir cisim sürtünmesinden oluşmuş derin çizikler var, çok derinler, tırnak takılıyor, uzaktan bakılsa bile göze batıyor;
Hımm, biraz yorulacaksanız ama çizigin durumuna göre büyük kısmı kaybolacak, en azından göze batmayacak hale gelecek, yerini bilmeyen birisi bulamayacak.

4. Taş vb. vuruklarından kaynaklanan çukurlar, oyuklar var;
İşte bu kötü, çok hafif çukurlar gidecek ama, biraz derinlerse maalesef yerinde kalacaklar, sadece biraz küçülecekler uygulama sonrası.

Kullanılacak Malzeme ve araçlar

*Uygulamayı polisaj makinası ile yapacaksınız, elle yapmayı denemeyin, cam çok sert bir malzeme olduğu için sonuç alamazsınız. Baskıyı ve ısıyı kaldıracak sağlam bir makina gerekli…

*Uygulamada cam parlatma için kullanılan elyaf ped kullanacaksınız. (Farklı malzemelerden olabiliyor, yün keçe vb. isimlerle de kullanılıyor, önemli olan cam için uygun olması)

*Ped ve tablanızı küçük seçmelisiniz,75-125 aralığı olabilir.

Parox’un Hazırlanması

Parox toz halinde bir malzemedir. Kullanılabilir hale getirmek için sulandırmanız gerekiR. Bunun için küçük bir şişeye yaklaşık 50 gr. Parox dökün ve azar azar su ekleyip çözünen kadar iyice çalkalayın.
Kıvamının ne çok kuru, ne de çok sıvı olması gerekir

Camınızın durumuna göre 50-100 gr. Parox yeterli olacaktır.

Uygulama

Özellikle  hava sıcaklığının düşük olduğu bir gün seçin. 15-20 C arası sıcaklık uygun olacaktır
Pedinizi uygulamadan önce biraz suyla hafif nemlendirin.

İlk uygulama sırasında pede biraz bol Parox dökün. Sonra daha az miktarlarla devam edebilirsiniz.

Pars alüminyum tozu,parsbakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Parsdemir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksitmürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,parssülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,parssepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars limesülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,parssilisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,parsmagnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyumoksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,parsnikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibdentozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyumsilikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsilnem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,parsmagnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyumsülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars madentozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinkooksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsilsilikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyumtozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,keko75kalay sökücü,kaojel tarımsal kaplama jeli,serajel sera üsüt kaplama jeli,bakırtozu,nital dağlama solüsyonu,pcb test kiti,fire assay fluks,sgs,alfredkniht,bronz tozu,ironfer ağırlık tozu,demir tozu,kurşun tozu,sarı kurşunoksit,mürdesenk,pirinç tozu,ferro alaşım tozları,nanomikron.com,nanomikronmetal tozları,muskovit,kuvars tozu,silika tozu,mika tozu,kalsine kaolin,rafinesaf kaolin,meta kaolin,dmrsüren şirketler grubu,mikronize madenler,kalsiyumoksit,kalsiyum hidroksit,claypacks oksijen emici,grafit tozu,yağlı grafit,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

0216 4421200-05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com

 

Diğer Haber

SODIUM NAPTHALENE SULFONATE NEDİR?

naftalin sülfonat süperplastikleştirici betonda naftalin sülfonat naftalin sülfonik asit sodyum naftalin sülfonat fiyatı sodyum naftalen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir