Anasayfa / Ekonomi / Siirt’te barajların doluluk oranı yüzde 76’lara yükseldi

Siirt’te barajların doluluk oranı yüzde 76’lara yükseldi

Geçen yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle su doluluk oranları düşen barajlarda doluluk oranı son aylarda yağan yağışlarla birlikte artmaya başladı.

Bugün itibariyle barajlarda doluluk oranı ise yüzde 76 seviyesine çıktı.
Yağan kar ve yağmurlarla birlikte kuruyan su kaynakların tekrar canlanmasının sevindirici olduğunu dile getiren araştırmacı gazeteci yazar Ayhan Mergen, yağışların barajlardaki doluluk oranının arttırdığını söyledi.

Birkaç yıldır Siirt’te ve özellikle Güneydoğu Anadolu da büyük bir kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan Mergen, “Birkaç yıldan beri küresel ısınmanın bir sonucu olarak elim bir kuraklık yaşanmaktaydı. Toprağın nemi azalmış, kaynak suları kurumuş, dereler neredeyse akmaz hale gelmişti. Ancak şükürler olsun geride bıraktığımız kış mevsiminde yoğun kar yağışı ve yağmur yağışı sonucu o kuraklık tehlikesi büyük ölçüde geçmiş durumda. Özellikle tarımsal kuraklık tamamen geçmiş diyebiliriz.

Umudumuz nisan ayında da biraz daha yağmurun gelmesi halinde bu tehlikeyi tamamen bertaraf ve atlatmış oluruz. Kar yağışları ve yağmur yağışları sonucu baraj göllerindeki doluluk oranı yüzde 76’lara ulaşmış durumda. Önümüzdeki günlerde sıcaklığın artmasıyla birlikte ve dağların zirvesindeki karların erimesi sonucu barajlardaki doluluk oranı yüzde 100’lere ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

SODYUM LİGNOSÜLFONAT nEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

Sarı kahverengi Sodyum Lignosülfonat toz tamamen suda çözünür, doğal olarak yüksek molekül ağırlıklı polimerlerin anyonik sürfaktanları, sülfo ve karbolsil grubu bakımından zengindir ve daha iyi suda çözünürlüğe, sörf aktivitesine ve dağılma kapasitesine sahiptir. İnşaat, seramik için kullanılabilir.Sodyum Lignosülfonat Metalurji endüstrisi, petrol endüstrisi, yangın geciktirici malzemeler, kauçuk vulkanizasyonu, organik polimerizasyon, aynı zamanda hayvan yemi katkı maddeleri olarak antimikrobiyal ve koruyucu özelliklerinden dolayı kullanılabilecek mineral tozu, kimya sanayi tekstil endüstrisidir.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

SODYUM LİGNOSÜLFONAT KULLANIM ALANLARI

·  Sodyum Lgnosülfonat Bitkilerde, hücre çeperi içerisinde bulunan lignin, selülozla birlikte bitkinin odunsu yapısını ve dayanıklılığını sağlar. Kâğıt yapımında kullanılmaz fakat kâğıt üretiminin yan ürünüdür. 2 ve 3 sınıf kâğıtlarda (teksir kâğıtları,saman kâğıt gibi sarı kâğıtlarda) bolca bulunur. Lignin zamanla bozunarak kağıdın ömrünü kısaltır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

·  Sodyum Lignosülfonat Bitki dokularının birçoğu karbonhidratlar ve yabancı bileşenlere ilaveten lignin olarak isimlendirilen amorf ve polimer bir madde içerirler. Olgun ağaç dokusunda lignin miktarı % 18 ila % 38 arasında değişir.Lignin değişik oranlarda ot ve çimenlerde de bulunur.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

· Sodyum Lignosülfonat Canlı bitkilerde ligninin biyolojik rolü,hücre duvarının selüloz ve diğer karbonhidratlarıyla mükemmel bir direnç ve dayanıklılığa sahip bir doku meydana getirmektedir.Ligninle diğer iki grup doğal polimerler olan karbonhidratlar ve proteinlerin kimyasal özellikleri birbirlerinden oldukça farklıdır.Örneğin;ağaç ligninleri öncelikle aromatik bir yapıdadırlar ve bilinen çözücülerde kolay kolay ve hemen hemen tümüyle çözünmezler. Monomer ünitelere hidrolizleri mümkün değildir ve diğer doğal polimerlerin en önemli özelliği olan düzgün yapıdan yoksundurlar.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,dermag deri tabaklama,deri kimyasalları,nanotozlar,pars alüminyum pasta,ferro alaşım tozları,nanomikron tozlar,nital solüsyonu,kral suyu,ferro alaşım tozları,nikel tozu,kalay tozu,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.kauçukdergisi.com

 

Diğer Haber

İklim değişikliği Türkiye’de dışarıda geçirilebilecek gün sayısını azaltacak

- ABD'de yapılan araştırmada iklim değişikliğinin, dışarıda geçirilebilecek gün sayısını bazı ülkelerde artıracağı bazılarında düşüreceği, Türkiye'de söz konusu gün sayısının 2100'e kadar en fazla 14, en az 5 gün azalacağı öngörülüyor - MIT İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Elfatih Eltahir: - "(Türkiye'de) gelecekte yaz aylarında dışarıda geçirebileceğiniz gün sayısı oldukça az olacak gibi görünüyor ama kış ve sonbahar aylarında daha çok güneşli gün göreceksiniz. Çünkü eskisi kadar soğuk olmayacak yani dışarıda geçirilecek gün sayısında yaz günlerinden kaybedip kış günlerinizden kazanıyorsunuz"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir