Anasayfa / Ekonomi / Şirket ‘ölmez ağacı’ öldürdü

Şirket ‘ölmez ağacı’ öldürdü

Akbelen’de YK Enerji tarafından zeytin ağaçlarının sökülüp tepkiler sonrasında tekrar dikilmesine karşı Prof. Dr. Ünal Akkemik uyardı: “Sökülme işlemi zeytin ağacına zarar verir çünkü işlem sırasında kökler kopuyor”

Zeytinlik alanların madencilik faaliyetine açılmasını fırsat bilen Limak Holding ve IC Holding’in iştiraki YK Enerji’nin zeytin ağaçlarını söküp tekrar dikmesi zeytin ağaçlarına zarar verdi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Akkemik, zeytin ağaçlarının yaşamama ihtimalinin olduğuna dikkat çekti.

Muğla Akbelen’de 17 tane asırlık zeytin ağaçları sökerek başka bir alana taşındı. Bölge halkının tepkilerinin ardından şirket 9 zeytin ağacı eski yerlerine dikmek zorunda kaldı. Uzmanlar uygulamanın zeytinciliğe aykırı olduğunu belirtti.

Zeytin ağaçlarının taşınmasının zeytincilik kanuna aykırı olduğunu belirten Prof. Dr. Ünal Akkemik, “Ağaç taşıma işlemi aslında uygulanan bir işlem. Kent ağaçları ön hazırlıkla taşınabiliyor. Ama zeytincilikte biraz durum farklı. Üretim varsa, 3 kilometre yakınına tesis yapamazsınız. Kanun çok açık… Yani kanuna aykırı. Böyle bir ortamda zeytin ağaçları sökülüp başka bir yere götürülemez. Götürülen yerin uygunluğu çok önemli. Taşınma esnasında kurallara uyulması gerekiyor. Bunlar uygun olsa bile ağaç başka yere taşındığında yaşayamayabiliyor” dedi.

Sökülme işlemi sonrası zeytin ağacının veriminin düşeceğini söyleyen Prof. Dr. Akkemik, “Zeytinlerin taşınan yeri uygun olsa bile her ağacının tutması yani meyve vermesi kolay değil. Sökülme işlemi zeytin ağacına zarar verir. Sökülme işleminde kökler kopuyor. Gövdesi zarar görüyor” diye konustu

ürkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi de konuya ilişkin açıklama yaparak Akbelen’deki direnişçilere destek verdi. “Akbelen Ormanı’ndaki zeytin ağaçlarını, kuşları, kekik ve mantarları toplant yok etmek istiyorlar” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘‘2014 yılında özelleştirilen ve çoktan ömrünü tamamlayan yöredeki termik santralların ve kömür madenlerinin ömrü, ÇED bile yapılmadan ve yöre halkına sorulmadan 25 yıl daha uzatılmak isteniyor. Son 3 yıldır, kömür madenini genişletmek üzere yöre halkının elinden alınmak istenen Akbelen Ormanları ile son kalan zeytinlikleri, tarım alanları, köyleri için mücadele eden yöre insanı, buralar da kömüre kurban edilirse evsiz, topraksız, işsiz kalmaya mahkûm olacak ve binlerce Muğla köylüsü gibi köylerini bırakıp kente göçmek zorunda kalacaklardır. Artık tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de kömüre dayalı; doğaya, insana, topluma ve ekonomiye zararlı bu elektrik üretim biçimine mahkûm değiliz. Artık; doğamızı, yaşam alanlarımızı kömüre feda etmek ve ömrümüzden bir 25 yıl daha vermek istemiyoruz. Kömür için İkizköy’ü de, Türkiye’yi de yakmayın.”

GAZ BETON ÜRETİMİ VE ALÜMİNYUM PASTA 

GAZ BETON ÜRETİMİ için,dolgu maddesi olarak silis kumu ve kireç kullanılır. Ayrıca bağlayıcı olarak alçı ve beyaz çimento kullanılırken, gaz betonu kabartmak ve gözenek oluşturmak içinse Pars alüminyum tozu ve Pars alüminyum pasta kullanılır. Birde bunu harç haline getirmek için bir miktar su eklenir. Gaz beton üretimi, tamamen teknik bir konudur.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Üretiminde Kullanılan Hammaddeler
  • Kuvarsit
  • Çimento
  • Kireç ve alçıtaşıdır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Gaz Beton, Gözenek Oluşturucular

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum toz, tehlikeli ve ithal bir malzemedir.Ülkemizde bir çok firma bu tozun kullanımını bırakmıştır. Diğer alüminyum tozlarından farkı aktif özelliğinin fazla oluşudur.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars Alüminyum pasta,
Pars alüminyumdan farkı su bazlı oluşu ve yarı katı yarı pasta formunda tehlikesiz oluşu kullanım sebebi olmaktadır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,dermag deri tabaklama,deri kimyasalları,nanotozlar,pars alüminyum pasta,ferro alaşım tozları,nanomikron tozlar,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.kauçukdergisi.com

Diğer Haber

Türk bilim insanı, kütüphanelerin hafızasını “yapay zeka”ya entegre eden proje hazırlıyor

Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Albayrak, kütüphaneleri yapay zekayla buluşturacak ve bilgilerin özetlenerek okuyucuya sunulmasını sağlayacak "Dünya Bilgisinin Merkezi: Geleceğin Avrupa Kütüphanesi" projesi hazırlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir