Anasayfa / Ekonomi / Türkiye onay almış yeni ilaçların yüzde 79’unu alamıyor

Türkiye onay almış yeni ilaçların yüzde 79’unu alamıyor

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mete Hüsemoğlu, ilaçlar için fiyat düzenlemesi yapılması gerektiğini belirterek, “EFPIA’nın 2022 raporuna göre Türkiye, Avrupa’da onay almış olan yeni ilaçların yüzde 79’una erişemiyor. Bunun nedeni fiyat politikası” dedi.

Türkiye’deki ilaç pazarının yüzde 50’sini temsil eden Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD), Türkiye’de ilaç fiyatlandırma sisteminin yeniden kurgulanması gerektiğini ifade ediyor. AIFD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mete Hüsemoğlu, özellikle yeni ilaçlar için fiyat düzenlemesinin güncellenmesi gerektiğini belirterek, “EFPIA’nın 2022 raporuna göre Türkiye, Avrupa’da onay almış olan yeni ilaçların yüzde 79’una erişemiyor. Bunun nedeni fiyat politikası” dedi.

Dünya gazetesinin haberine göre; Dr. Mete Hüsemoğlu, şubatta yapılan ilaç fiyatlandırmasına esas euro kuru güncellemesi sonrasında hâlâ görüşülmesi gereken başlıklar olduğuna dikkat çekti.

“İlaç tedariğinin aksamadan sürdürülebilmesi için bu sektörün birçok açıdan dövize bağlı olduğu unutulmamalı. Bizler en azından dövizdeki bu hareketli dönem normalleşinceye kadar fiyat güncellemesinin yılda ikiüç kez yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’de ilaç fiyatları Avrupa’daki en ucuz fiyatın yüzde 15-20’si düzeyinde. Bu da pek çok açıdan sorun yaratıyor” diyen Hüsemoğlu, özellikle dünyada yeni onay almış ilaçların erişilebilirliğine dikkat çekti.

Hüsemoğlu’nun verdiği bilgilere göre, Türkiye’deki hastalar, son üç yılda Avrupa Birliği’nde onay almış yeni ilaçların yüzde 79’una erişemiyor.

Hüsemoğlu, görüşlerini Avrupa İlaç Üreticileri ve Birlikleri Federasyonu’nun (EFPIA) 2022’de yayımladığı Hastaların Yenilikçi Tedavilere Erişimi Beklemeleri Raporu’na dayandırdı.

Raporda Türkiye’nin 2020’de herhangi bir yeni ilacı geri ödeme sistemine almadığı belirtilirken, son üç yılda yeni ilaçların sadece yüzde 21’inin Türkiye’ye geldiği görülüyor.

“Fiyatlandırma sistemi yeniden kurgulanmalı”

Dr. Hüsemoğlu, yeni ilaçların Türkiye’ye gelmesinde ciddi zorluklar olduğuna işaret ederek, “Yeni ilaçlar için fiyatlandırma sisteminin yeniden kurgulanması gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.

SODYUM LİGNOSÜLFONAT nEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

Sarı kahverengi Sodyum Lignosülfonat toz tamamen suda çözünür, doğal olarak yüksek molekül ağırlıklı polimerlerin anyonik sürfaktanları, sülfo ve karbolsil grubu bakımından zengindir ve daha iyi suda çözünürlüğe, sörf aktivitesine ve dağılma kapasitesine sahiptir. İnşaat, seramik için kullanılabilir.Sodyum Lignosülfonat Metalurji endüstrisi, petrol endüstrisi, yangın geciktirici malzemeler, kauçuk vulkanizasyonu, organik polimerizasyon, aynı zamanda hayvan yemi katkı maddeleri olarak antimikrobiyal ve koruyucu özelliklerinden dolayı kullanılabilecek mineral tozu, kimya sanayi tekstil endüstrisidir.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

SODYUM LİGNOSÜLFONAT KULLANIM ALANLARI

·  Sodyum Lgnosülfonat Bitkilerde, hücre çeperi içerisinde bulunan lignin, selülozla birlikte bitkinin odunsu yapısını ve dayanıklılığını sağlar. Kâğıt yapımında kullanılmaz fakat kâğıt üretiminin yan ürünüdür. 2 ve 3 sınıf kâğıtlarda (teksir kâğıtları,saman kâğıt gibi sarı kâğıtlarda) bolca bulunur. Lignin zamanla bozunarak kağıdın ömrünü kısaltır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

·  Sodyum Lignosülfonat Bitki dokularının birçoğu karbonhidratlar ve yabancı bileşenlere ilaveten lignin olarak isimlendirilen amorf ve polimer bir madde içerirler. Olgun ağaç dokusunda lignin miktarı % 18 ila % 38 arasında değişir.Lignin değişik oranlarda ot ve çimenlerde de bulunur.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

· Sodyum Lignosülfonat Canlı bitkilerde ligninin biyolojik rolü,hücre duvarının selüloz ve diğer karbonhidratlarıyla mükemmel bir direnç ve dayanıklılığa sahip bir doku meydana getirmektedir.Ligninle diğer iki grup doğal polimerler olan karbonhidratlar ve proteinlerin kimyasal özellikleri birbirlerinden oldukça farklıdır.Örneğin;ağaç ligninleri öncelikle aromatik bir yapıdadırlar ve bilinen çözücülerde kolay kolay ve hemen hemen tümüyle çözünmezler. Monomer ünitelere hidrolizleri mümkün değildir ve diğer doğal polimerlerin en önemli özelliği olan düzgün yapıdan yoksundurlar.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,dermag deri tabaklama,deri kimyasalları,nanotozlar,pars alüminyum pasta,ferro alaşım tozları,nanomikron tozlar,nital solüsyonu,kral suyu,ferro alaşım tozları,nikel tozu,kalay tozu,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.kauçukdergisi.com

Diğer Haber

Tarımsal girdi fiyat endeksi, şubatta aylık yüzde 3,59, yıllık yüzde 49,92 arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), şubatta aylık bazda yüzde 3,59, yıllık bazda yüzde 49,92 artış gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir