Anasayfa / Ekonomi / Küresel petrol talebinde rekor artış beklentisi

Küresel petrol talebinde rekor artış beklentisi

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), 2023’te küresel petrol talebinin yüzde 2’den fazla artarak günlük 101.6 milyon varil ile yeni bir rekor kıracağını, fakat yüksek petrol fiyatları ve ekonomik beklentilerdeki düşüşün talep görünümüne gölge düşürdüğünü açıkladı.

Paris merkezli IEA aylık raporunda Ukrayna’yı işgalinin ardından Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların arzın baskılandığını ifade etti.

IEA “Birkaç uluslararası kurum son dönemde aşağı yönlü tahminler açıkladığına göre ekonomik endişeler sürüyor” dedi ve talebin 2023’te bu yıla göre yüzde 2.2 yani günde 2.2 milyon varil yükselişle pandemi öncesi seviyeleri aşacağını öngördü.

Raporda, “Merkez bankalarının para politikası sıkılaştırma adımları, artan dolar kuru ve faiz artırımlarının gelişmekte olan ülkelerin alım güçlerine etkileri, görünüme yönelik risklerin aşağı yönlü ağırlıklı olduğunu gösteriyor” denildi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ndeki (OECD) gelişmiş ekonomilerin 2022’deki talep artışının büyük kısmından sorumlu olacağı belirtilirken, Çin’in tecrit önlemlerini kaldırmasıyla 2023’teki büyümeye öncülük edeceği öngörüldü.

IEA, Çin’deki corona virüsü önlemleri devam ettiği takdirde dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan ülkede 2000’den beri ilk kez petrol talebinin daralacağını belirtti.

Küresel petrol talebinin pandemi sonrası toparlanma süreci ile Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ve OPEC+ ülkelerinin temkinli üretim artışının arza olan baskısı nedeniyle petrol fiyatları Mart ayında varil başına 139 doların üstüne çıkmıştı. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı LCOc1 bugün 120 dolar civarında işlem gördü.

IEA, arzın yakında talebi karşılayacak seviyeye yükseleceğini öngördü ve “Yedi çeyrektir gözlemlediğimiz stoklardaki sert düşüşün ardından yavaşlayan talep büyümesi ve yılın sonuna kadar küresel petrol arzında beklenen artış küresel petrol piyasalarının dengelenmesini sağlayacak” dedi.

IEA, Rusya’ya daha sert yaptırımlar uygulanması, Çin’deki talebin daha hızlı toparlanması, Libya’da arz kesintileri ve OPEC+ ülkelerinin üretim artış kapasitesinin yetersiz kalması halinde piyasaların dengesini bulamayabileceğini ekledi.

IEA raporuna göre OPEC+’ın üretim kesintilerini sona erdirmesiyle petrol üretimi bu sene günde 2.6 milyon varil artabilir, fakat Rus petrolüne yönelik yaptırımların etkilerinin görülmesiyle 2023’te üretim günde 520 bin varil düşebilir. 

BARYUM KARBONAT

Baryum karbonat, baryum sülfitten ya 60 ila 70 ° C’de soda ( soda külü yöntemi) ile sodyum karbonat ile muamele edilerek veya 40 ila 90 ° C’de karbondioksit geçirilerek ticari olarak üretilir.Soda külü işleminde katı veya çözünmüş sodyum karbonat baryum sülfit solüsyonuna ilave edilir ve baryum karbonat çökelti süzülür, yıkanır ve kurutulur.

Kullanım Alanları:Baryum karbonat esas olarak optik cam, huniler ve baryum manyetik malzemeler, diğer baryum tuzları, seramik, emaye, boya, kaynak çubuk besleme imalatı için kullanılırHavai fişek, alev hazırlığı, seramik kaplamaları ve optik cam yardımcı malzemeleri için de kullanılır.Baryum karbonat esas olarak optik cam, CRT cam ve baryum manyetik materyallerin ve kondansatörlerin imalatı için kullanılır, ayrıca karbon ve metal yüzey işlemlerinin karbürize edilmesi için de kullanılır. Diğer baryum tuzları ve seramik, emaye, pigmentler, boyalar, kauçuk, elektrot imal eden hammaddedir. Ayrıca rodentisit ve arındırıcı ajan, oksidasyon katalizörü olarak da kullanılır.Akı, paspas ve kristalleştirici bir madde olarak işlev görür bazı renklendirme oksitleriyle birleşerek benzersiz renkler üretir Bazılarının, sırlardan yiyecek ve içeceklere kadar sızıntı yapabileceğini iddia etmesi nedeniyle kullanımı tartışmalı.Tuğla, kiremit, toprak ve seramik endüstrisinde baryum karbonat, çiçeklenmeye neden olan çözünür tuzların ( kalsiyum sülfat ve magnezyum sülfat ) çökeltilmesi için killere ilave edilir .

Pars alüminyum tozu,parsbakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Parsdemir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksitmürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,parssülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,parssepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars limesülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,parssilisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,parsmagnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyumoksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,parsnikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibdentozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyumsilikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsilnem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,parsmagnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyumsülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars madentozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinkooksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsilsilikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyumtozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,keko75kalay sökücü,kaojel tarımsal kaplama jeli,serajel sera üsüt kaplama jeli,bakırtozu,nital dağlama solüsyonu,pcb test kiti,fire assay fluks,sgs,alfredkniht,bronz tozu,ironfer ağırlık tozu,demir tozu,kurşun tozu,sarı kurşunoksit,mürdesenk,pirinç tozu,ferro alaşım tozları,nanomikron.com,nanomikronmetal tozları,muskovit,kuvars tozu,silika tozu,mika tozu,kalsine kaolin,rafinesaf kaolin,meta kaolin,dmrsüren şirketler grubu,mikronize madenler,kalsiyumoksit,kalsiyum hidroksit,claypacks oksijen emici,grafit tozu,yağlı grafit,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

0216 4421200-05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com

kaucukdergisi.com

Diğer Haber

Yunanistan’da dün 68 noktada orman yangını çıktı

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, dün 68 noktada orman yangını çıktığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir