Anasayfa / Genel / Altında yüksek faiz artışı fiyatlaması

Altında yüksek faiz artışı fiyatlaması

Altın, ABD’den gelen ekonomik verilerin uzun süreli parasal sıkılaştırma olasılığını ve resesyon korkularını artırmasıyla iki yılın en düşük seviyesine gerilemesi sonra yatay seyretti.

Değerli metal Eylül ayının büyük bölümünde 1700 doların üzerinde seyrederken Perşembe günü 1660 dolara kadar geriledi. Haftanın son işlem gününde altın bu seviyenin altını da test etti.

Spot altın, ekonominin kötüleştiği dönemlerde geleneksel olarak bir hedge aracı olarak görülse de son dönemde kötüleşen ekonomik ortamdan olumlu etkilenemedi.

Fed’in önümüzdeki hafta 75 baz puanlık bir artış yapması beklenirken yükselen oranların faiz getirmeyen değerli metal üzerinde baskı kurduğu biliniyor.

ABD işsizlik sigortası başvuruları art arda beşinci haftasında da düştü. Perakende satışları Ağustos ayında beklenmedik bir şekilde yükselirken önceki aya dair rakamlar sert şekilde revize edildi.

Öte yandan madencilik ve kamu hizmetleri de dahil olmak üzere aylık toplam sanayi üretimi düştü.

Bu veriler, bu haftanın başlarında ekonomide enflasyonist baskıyı gösteren ABD tüketici ve üretici fiyat endekslerinin hemen ardından geldi.

Diğer Haber

PLASTİK SANAYICILAR DERNEĞİNDE BAYRAK DEVİR TESLİMİ

PAGDER 39’uncu kongre Ülkemizin sivil toplum kuruluşlarından, Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) 39. Olağan Genel Kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir