Anasayfa / Ekonomi / NATO, Çin’den Rusya üzerindeki etkisini kullanmasını istedi

NATO, Çin’den Rusya üzerindeki etkisini kullanmasını istedi

Stoltenberg, Çinli Bakan Vang ile New York’taki BM Genel Kurulu sırasında gerçekleşen görüşmesi hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı.

Stoltenberg, “Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını sonlandırması için Çin’e Rusya üzerindeki etkisini kullanması çağrısında bulundum.” ifadesini kullandı.

NATO’nun insan hakları ve Tayvan konusundaki endişelerini de gündeme getirdiğini aktaran Stoltenberg, küresel güvenlik konusunda diyaloğu sürdürmeye hazır olduklarını bildirdi.

Diğer Haber

Süper metan salımlarının tespiti yapay zeka sayesinde hızlanıyor

- Metan emisyonlarıyla mücadelede özellikle "süper salıcılar" olarak adlandırılan devasa metan gazı sızıntılarının tespiti önem taşırken çok büyük miktardaki bu sızıntılar özellikle petrol, doğal gaz ve kömür üretiminin gerçekleştiği sahalarda görülüyor ve haftalarca devam edebiliyor - Hollanda Uzay Araştırmaları Enstitüsü Kıdemli Araştırmacısı Prof. Dr. Ilse Aben: - "Bu çalışmalar yapay zeka olmadan da sadece uydularla yapılabilirdi ama belirli bir noktada bunu makine öğrenimi ile yapmaya karar verdik. Aksi halde bu çok fazla zaman alıyordu ve yapay zeka aslında büyük bir fark oluşturdu"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir