Anasayfa / Ekonomi / “Küresel ekonomi düşük enflasyon rejimine dönebilir”

“Küresel ekonomi düşük enflasyon rejimine dönebilir”

Hindistan Merkez Bankası eski Başkanı Raghuram Rajan, küresel ekonominin düşük enflasyon rejimine geri dönebileceğini ve kısıtlayıcı para politikaları izleyen merkez banka yetkililerinin bunu unutmamaları gerektiğini söyledi.

University of Chicago Booth School of Business’ta finans profesörü olarak görev yapan Rajan, merkez bankalarının düşük enflasyondan yüksek enflasyona rejimine kayıldığı geçtiğimiz dönemde politikalarının yeterince çevik olup olmadığını kendilerine sormaları gerektiğini söyledi.

Tayland Bankası ve Uluslararası Ödemeler Bankası tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan eski merkez bankası başkanı, “Potansiyel olarak düşük enflasyon rejimine geri dönmeye hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Rajan, “Bizi neyin kısıtladığını incelememiz gerekiyor. Enflasyon artışını fark edip etmediğimizi veya bu süreçte kullandığımız enstrümanlarımızın çalışmasını bekleyip bir dahaki sefere onları korumak isteyip istemediğimizi değerlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bu nedenle, bugün merkez bankalarının enflasyon dinamiklerinde zaman içinde değişiklik sağlayan politikalar izlemesinin önemli olduğunu vurgulayan uzman isim, küreselleşmeden uzaklaşma, Çin’deki yavaş büyüme ve gelişmekte olan ekonomilerdeki K-şeklindeki toparlanma gibi direnç kaynaklarının büyümeye zarar verebileceğini sözlerine ekledi.

Rajan, dalgalı zamanların ortasında, gelişmekte olan piyasa merkez bankacılarının faiz oranlarını yükseltme ihtiyacını öngörmekte harika bir iş çıkardıklarını ve bunun “onlara iyi hizmet ettiğini” söyledi.

Diğer Haber

Petrol fiyatlarında sert düşüş: Benzin ve mazot fiyatlarına yansıyacak mı?

Motorine zam geliyor (22 Kasım 2024 akaryakıt fiyatları)

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte güncel benzin, motorin ve LPG (otogaz) fiyatları gündemdeki yerini koruyor. Bu gece yarısından itibaren …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir