Anasayfa / Ekonomi / Euro Bölgesi üçüncü çeyrek büyümesi revize edildi

Euro Bölgesi üçüncü çeyrek büyümesi revize edildi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi’nin 2022 yılı üçüncü çeyrek büyüme ve istihdam oranlarına ilişkin son verileri yayımladı.

Buna göre, 19 üyeli Euro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH), 2022’nin üçüncü çeyreğinde ikinci çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 arttı.

Euro Bölgesi’nde GSYH, 2022’nin üçüncü çeyreğinde 2021’in aynı dönemine kıyasla da yüzde 2,3 yükseldi.

AB’de ise mevsimsellikten arındırılmış GSYH, yılın üçüncü çeyreğinde önceki çeyreğe göre yüzde 0,4, geçen yılın aynı dönemine kıyasla da yüzde 2,5 artış gösterdi.

Eurostat’ın önceki tahmininde Euro Bölgesi’nin bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,2, 2021’in aynı dönemine göre de yüzde 2,1 büyüdüğü öngörülmüştü.

Son verilerle üçüncü çeyrek büyüme oranları yukarı yönlü revize edilmiş oldu.

Diğer Haber

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu “Gazze” tablosuna izin vermeyince sokak sergisi iptal edildi

- MET takma adıyla bilinen grafiti sanatçısı Muhammed Emin Türkmen: - "Serginin açılışına 2 gün kala bana bir telefon geldi. Küratörümüz bir toplantı yapmamız gerektiğini belirtti. Toplantıda bana bu sergide bu tema içerisinde eserlerimi sergileyemeyeceğim beyan edildi. Ben de diğer sanatçı arkadaşlarımızın emeğini ziyan etmemek için uğraş verdim. Ancak onlar, alınan bu kararın Fransız Başkonsolosluğunun kararı olduğunu bana ilettiler. Ben eserimde düzeltme yapabileceğimi belirtmeme rağmen konsolosluğun Filistin ile alakalı bir eseri bu sergide görmek istemediklerini belirttiler" - "Başka bir temaya dönüştüremeyeceksem eserimin sergilenemeyeceği bana iletildi. Ben de bu motivasyon ile sergiye katıldım ve en başında çalışacağım konuyu zaten kendilerine iletmiştim. Nitekim en başında bu konuyla ilgili bir problem olmamış, kendileri de bunu kabul etmişti. Fakat bu tutum Başkonsolosluğun kararı ile değişti"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir