Anasayfa / Ekonomi / İMSAD: Deprem bölgesinin ihtiyaçlarını sağlayacak kapasiteye sahibiz

İMSAD: Deprem bölgesinin ihtiyaçlarını sağlayacak kapasiteye sahibiz

Türkiye İMSAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un aralarında Türkiye İMSAD Üyesi olan AGÜB, AYSAD, PÜKAD, İZODER, TÇÜD, TUKDER gibi inşaat malzemesi sektör dernek temsilcileri ile çimento sektörü, TOKİ, TOBB temsilcilerinin katıldığı toplantının ardından açıklama yaptı.

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Yardımlaşmayı ve dayanışmayı genlerinde taşıyan bir millet olarak, yaraları birbirimize sarılarak saracağız” dedi. Küçükoğlu, inşaat malzemesi sanayicileri olarak sahip olunan imkânların ve gücün seferber edildiğini belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın planladığı yaraları sarma ve kalıcı konutları oluşturma seferberliğinin evrensel boyutta büyük olduğunu dikkat çeken Küçükoğlu, “Toplantıda sözü edilen ilk etapta 200 bin konutun inşa sürecinde ihtiyaç duyulan malzemeyi ve fazlasını Türkiye inşaat malzemeleri sanayisi olarak kapasite ve nitelik açısından karşılayabilecek potansiyele sahibiz.
Sektör olarak sahip olduğumuz yüksek üretim kapasitemiz, malzeme kalitemiz ve imkânlarımızla, kalıcı konut seferberliğine ihtiyaç duyulan desteği vermeye hazırız” dedi.

Fiyat artışı öngörülmüyor

Önümüzdeki süreçte enerji, hammadde, döviz kurları ve işçilikte olağanüstü bir değişim olmadığı sürece malzemelerde fiyat artışı ihtiyacı olmayacağını öngördüklerini belirten Küçükoğlu, “Tüm Türkiye’yi yasa boğan bu felaket karşısında Türkiye inşaat malzemesi sanayicileri olarak yaraları sarmaya muktedir olduğumuzu belirtir, bölgeye yardımlarımızı sürdürmek için paydaşlarımızla temas halinde, tam kapasite ve gayretle üretmeye devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız” ifadelerini kullandı.

Diğer Haber

Suudi Arabistan, petrol fiyatlarının varil başına 50 dolara düşebileceğini söyledi.

Orta Doğu’daki savaş nedeniyle petrol fiyatları yükselirken, bazı OPEC+ ülkelerinin üretim kotalarını ihlal etmesi tepkilere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir