Anasayfa / Ekonomi / Kadın derneklerinden deprem bölgesine ‘Mor Yerleşke’

Kadın derneklerinden deprem bölgesine ‘Mor Yerleşke’

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) deprem bölgesine yönelik Mor Yerleşke projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında, emzirme odaları, çocuklar için aktivite alanları, psikolojik danışmanlık gibi destekleri barındıracak yapılar ile depremden etkilenen kadınların, çocukların, yaşı nedeniyle bakıma ihtiyaç duyanların, engelli bireylerin koşullarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, temel ihtiyaçların sağlanarak psikososyal açıdan güvenli alanlar yaratılması planlanıyor.

Projeye destek veren Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, “İlk etapta 14 adet ile destek olunan ve ilkini Kahramanmaraş’ta hayata geçireceğimiz rehabilitasyon ünitelerinin sayısını çoğaltmak, daha çok kadının ve çocuğumuzun hayatına dokunabilmek adına herkesi projeye destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

“Kadın iyileşirse dünya iyileşir”

Dünya Kadınlar Günü’nü bu konuda seslerini daha gür çıkardıkları bir gün olarak ele aldıklarını aktaran Boyner, izleri kalacak olsa da yaralarını birlikte sarabileceklerine ve hep birlikte iyileşebileceklerine inandıklarını belirtti. Boyner, “Bu yıl 8 Mart Kadınlar Günü’nü bu inançla, umutla yeniden kuracağımız gelecek hayaliyle karşılıyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadın iyileşirse dünya iyileşir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haber

Yunanistan’da dün 68 noktada orman yangını çıktı

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, dün 68 noktada orman yangını çıktığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir