Anasayfa / Ekonomi / Anadolu Efes, Rusya’daki alım haberini yalanladı

Anadolu Efes, Rusya’daki alım haberini yalanladı

Anadolu Efes, Rus basınında çıkan satın alma haberlerini yalandı. Reuters’ın haberine göre Carlsberg sözcüsü de haberi yalanladı.

Şirketten yapılan açıklamada şirketin Carlsberg’in Rusya’da bulunan 8 fabrikasını alacağına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Açıklamada şirketin 22 Nisan 2022 tarihinde yaptığı özel durum açıklamasında belirtildiği gibi Anheuser Busch InBev’in AB InBev Efes BV ortaklığındaki kontrol gücü olmayan paylarının Anadolu Efes’e yapılacak satışıyla ilgili aktif görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Rus medyasında Anadolu Efes’in, Carlsberg’in Rusya’daki 8 fabrikasını satın almak üzere anlaşmaya vardığı iddia edilmişti.

Rus Vedomosti gazetesinde yer alan ve kaynaklara dayandırılan habere göre, satışın 2023’ün ilk yarısında tamamlanmasının beklendiği belirtilmişti.

Rusya’da geniş kapsamlı faaliyet yürüten Carlsberg, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından, Rus iştirakini satmasıyla geçen sene 9,9 milyar Danimarka kronu zarar beklediğini açıklamıştı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Henrik Poulsen de Pazartesi günü yaptığı açıklamada, potansiyel alıcı şirketlerin sayısını 10’un altına düşürdüklerini belirterek, yılın ilk yarısı bitmeden bir anlaşma yapılmasını beklediklerini ifade etmişti.

Diğer Haber

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu “Gazze” tablosuna izin vermeyince sokak sergisi iptal edildi

- MET takma adıyla bilinen grafiti sanatçısı Muhammed Emin Türkmen: - "Serginin açılışına 2 gün kala bana bir telefon geldi. Küratörümüz bir toplantı yapmamız gerektiğini belirtti. Toplantıda bana bu sergide bu tema içerisinde eserlerimi sergileyemeyeceğim beyan edildi. Ben de diğer sanatçı arkadaşlarımızın emeğini ziyan etmemek için uğraş verdim. Ancak onlar, alınan bu kararın Fransız Başkonsolosluğunun kararı olduğunu bana ilettiler. Ben eserimde düzeltme yapabileceğimi belirtmeme rağmen konsolosluğun Filistin ile alakalı bir eseri bu sergide görmek istemediklerini belirttiler" - "Başka bir temaya dönüştüremeyeceksem eserimin sergilenemeyeceği bana iletildi. Ben de bu motivasyon ile sergiye katıldım ve en başında çalışacağım konuyu zaten kendilerine iletmiştim. Nitekim en başında bu konuyla ilgili bir problem olmamış, kendileri de bunu kabul etmişti. Fakat bu tutum Başkonsolosluğun kararı ile değişti"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir