Anasayfa / Ekonomi / Castrol/Köksal: Otomotiv sektörü 2023 yılına çok hızlı başladı

Castrol/Köksal: Otomotiv sektörü 2023 yılına çok hızlı başladı

Bloomberg HT’ye konuk olan Castrol Türkiye Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Ayhan Köksal, otomotiv sektöründeki gelecek dönem beklentileri değerlendirdi.

Köksal, sektör genelinde 2022’ye ilişkin olarak, tedarik sorununun tüm dünyanda gündem oluşturduğunu söyledi.

2022’nin ikinci yarısında otomotiv sektöründe hızlanan bir trend gördüklerini belirten Köksal, geçen yılı madeni yağ sektöründe globalde büyüme ile kapattıklarını ve madeni yağ pazarının yüzde 2,3 büyüdüğünü belirtti.

“Türkiye bizim için çok önemli bir pazar” diyen Köksal, 2022’de Gemlik fabrikasına ve pazara 20 milyon dolara yakın yatırım yaptıklarını söyledi.

Köksal, otomotiv dünyasının 2023 yılına çok hızlı başladığını belirttiği değerlendirmesinde, sektörün geçen yıl olduğu gibi bu yılda da küresel olarak büyüyeceğini ve madeni yağ sektöründeki büyüme trendinin 2023’te de sürmesini beklediklerini söyledi. Köksal, elektrikli araçlar ve batarya yatırımı hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

“Otomotiv sektöründeki trendlerin başında elektrifikasyon geliyor. Elektrikli araç üreticileriyle yakın temas halinde çalışıyoruz. Elektrikli araçlarda en önemli sorunlardan biri şarja erişim. Batarya teknolojileri için İngiltere’de 60 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz.”

Diğer Haber

Kaspersky, İstanbul Şeffaflık Merkezi’ni açtı

- Kaspersky Kurucusu ve Üst Yöneticisi Eugene Kaspersky: - "Kaspersky olarak 12 farklı şeffaflık merkezimiz var. Merkeze sahip olan ülkeler ve bölgeler, mutlu hissediyorlar çünkü bir soruları olduğunda gelip kontrol edebileceklerini biliyorlar" - "Türkiye dijitalleşmesini sürdürürken ve tüm META bölgesinde bu trendin itici gücü olarak yer alıyor"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir