Anasayfa / Ekonomi / TÜSİAD heyeti bakanları ziyaret etti

TÜSİAD heyeti bakanları ziyaret etti

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu heyeti göreve yeni atanan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk‘u ziyaret etti.

Görüşmede TÜSİAD ,  ilgili bakanlıkların çalışma alanlarıyla ilgili  önerilerini paylaştı. Ayrıca Türk iş dünyasının gündemindeki konular tartışıldı.

Dernekten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, göreve yeni atanan bakanlarla son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Bilecik konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Görüşmelerimizde, turizm çeşitliliği ve dijital araçlar kullanılarak turizm potansiyelimizin artırılması, elektrik, doğal gaz ve yenilenebilir enerji piyasalarının işleyişinin yanı sıra enerjide teknoloji ve inovasyon, sanayinin dijital dönüşümü, TÜSİAD SD2 Programı, ulaştırma ve haberleşme altyapısı, eğitim alanında 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi kapsamında ‘STEM+A’, düşünme becerileri ve sosyal duygusal beceriler konularındaki çalışmalarımızı, önerilerimizi ve projelerimizi aktardık. Üyesi olduğumuz Business Europe ve Global Business Coalition görüşlerini de aktararak, küresel iş dünyasının gündemi hakkında bilgi verdik. TÜSİAD gündeminde yer alan bu konuların sayın bakanların da gündeminde olmasından memnuniyet duyduk. Önümüzdeki günlerde de devam edecek bu verimli istişare toplantılarıyla ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına destek olmayı hedefliyoruz.”

(AA)

Kaucukdergisi.com

Diğer Haber

TAV Havalimanları’nın kurucu ortağı Sani Şener yönetimi bırakıyor

- TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sani Şener - "Bundan sonraki iş hayatıma 2006 yılında TAV Havalimanları bünyesinden ayırdığımız TAV İnşaat şirketinde devam edeceğim"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir