Anasayfa / Ekonomi / Telekom şirketleri teknoloji devleriyle ortaklığa gidiyor

Telekom şirketleri teknoloji devleriyle ortaklığa gidiyor

HANDE BERKTAN

Günümüzün değişen piyasa koşulları, yeni nesil teknolojiler ve artan müşteri talepleri telekomünikasyon oyuncuları için zorlu ve rekabetin yüksek olduğu pazar oluşturuyor.

BloombergHT’ye özel sorularımı yanıtlayan KPMG Türkiye Telekomünikasyon Sektör Lideri, Strateji ve Operasyonlar Şirket Ortağı Bükre Bektaş, en önemli ve maliyetli teknoloji yatırımlarının ağ yükseltmeleri olmaya devam edeceğini ve 5G teknolojisinin yaygınlaştırılmasının maliyetinin halen yüksek olduğunu söyledi.

Global teknoloji devleri ve telekomünikasyon şirketleri arasındaki rekabet dinamiği de hızla değişiyor. Microsoft ve AT&T’nin 5G ve uç bilişim çalışmalarını birleştirmek için bir araya gelmelerinde olduğu gibi, bazı telekomünikasyon şirketleri bu değişimi ele almak için ağlarından ve hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak üzere global teknoloji devleriyle ortaklıklar kuruyor.

Diğer yanda KPMG yayımladığı “Telekomünikasyonun Geleceği” başlıklı raporunda müşterilerin beklentilerinin farkına varan birçok telekomünikasyon şirketinin deneyim kalitesine de odaklandığını, yeni nesil teknolojileri hizmet ve çözümlerine adapte edebilmek için sürekli yeni yatırımlar yapılması gerektiğine işaret ediyor.

“Telekom şirketleri veriyi kullanarak gelir modeli oluşturabilir”

KPMG TR. Telekomünikasyon Sektör Lideri Bektaş “Telekomünikasyon sektörü, oyuncularını yüksek yatırım maliyetlerine zorunlu bırakan ve yeni teknolojilerle bu yatırımların sürekli olarak tekrarlanmasını gerektiren zor bir sektör. Müşterilerin yüksek hız ve limitsiz veri taleplerinin sürekli artmasına rağmen, telekom şirketlerinin karlılık hedeflerine ulaşmak için hayata getirebilecekleri çeşitli stratejik hamleler mevcut.

Telekom şirketleri veriyi işleyerek rekabette avantaj sağlayabilir. Müşteri verilerinin akıllı kullanımı ve güçlü veri yönetimi yetenekleri, müşteri deneyimini iyileştirerek ve ticari araçları zor kopyalanabilir hale getirerek temel telekom işinde performansı büyük ölçüde artırabilir. Buna ek olarak, medya şirketlerine reklam ve veri hizmetleri sunarak gelir kaynakları yaratabilir.

Fiyat artışlarının dünya genelinde gündemde olduğu bir dönemde, telekom şirketleri, mevcut paketlere yeni hizmetler ekleyerek fiyat artışlarını meşrulaştırmayı hedefleyebilir. Ancak bu stratejinin etkili olabilmesi için belirli pazar dinamiklerine gereksinim var.” dedi.

Diğer Haber

İsrail’in 264 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 37 bin 718’e çıktı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 60 artarak 37 bin 718'e yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir