Anasayfa / Ekonomi / Yarım milyarlık köprü işi yine ‘tanıdık’ şirkete gitti

Yarım milyarlık köprü işi yine ‘tanıdık’ şirkete gitti

“Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Bağlantı Yolları İkmal İhalesi” de,  kanunun esas olarak kabul ettiği rekabetçi açık usul yerine, olağanüstü haller için öngörülen istisna 21b maddesine göre pazarlık usulüyle yapıldı.

İhale kanununun istisna maddesinin ayrıcalıklarını kullanarak kamuoyuna duyuru yapılmadan 18 Eylül’de özel olarak davet edilen şirketler arasında ihale gerçekleştirildi. Tahmini bedeli 573 milyon 235 bin lira olan ihale, kapalı kapılar ardında 492 milyon 659 bin 84 liraya Atis Asfalt’a verildi. Jet hızıyla tamamlanan ihalenin sözleşmesi 2 Ekim’de imzalandı. Buna göre 19 Eylül’de başlayan inşaat, 800 gün sürecek 13 Ocak 2023’te tamamlanacak.

Atis Asfalt, organik bağı olan MET-GÜN inşaat’la birlikte AKP döneminde özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı ihalelerle biliniyor. Son olarak yenilenen İstanbul seçimlerinden hemen önce, erken ödeme yapılarak belediyenin kasasının boşaltıldığı birkaç şirketten bir olarak gündeme geldi.

Diğer Haber

Kalyon İnşaat, yurt dışında büyüme hedefliyor

- Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu: - "Önümüzdeki günlerde yurt dışında inşaat müteahhidi olarak daha fazla görünmeye devam etmek istiyoruz. Gözümüzün kestiği riskleri alacağız ve organik bir büyüme istiyoruz" - "Katar'da şu anda takip ettiğimiz çok büyük bir proje var. Milyar doların üzerinde bir gaz projesi. Romanya'da şu anda ihaleye çıkmaya hazır olan 2 tane doğal gaz çevrim santrali var. İlgileniyoruz" - "Suudi Arabistan'da bir havalimanı projesi yap-işlet-devret olarak ihaleye çıkacak. İstanbul Havalimanı'nda bu işi çok iyi öğrendiğimiz için vakti geldiğinde Suudi Arabistan'da da o projeye talip olacağız"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir