Anasayfa / Ekonomi / Yeditepe Üniversitesi’nde Filistin, Gazze ve İsrail konulu toplantı düzenlendi

Yeditepe Üniversitesi’nde Filistin, Gazze ve İsrail konulu toplantı düzenlendi

İSTANBUL (AA) – Yeditepe Üniversitesi'nde Filistin, Gazze ve İsrail konulu toplantı gerçekleştirildi.

Üniversiten yapılan açıklamaya göre, toplantının açılış konuşmasını Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan yaptı. Etkinliğe, Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İlkim Büke Okyar da konuşmacı olarak katıldı.

Açıklamada toplantıdaki konuşmasına yer verilen Dalan, Gazze'deki katliamın devam ettiğini, İsrail'in hedef gözetmeden toplu katliam yaptığını belirtti.

Dalan, “Savaşın da kuralları var ama hiçbir kural tanımıyorlar. Ölenlerin büyük çoğunluğu bebekler, masum insanlar. Size bebeklerden ne zarar gelecek? Bırakın Müslüman ve Türk olmayı, dünyanın neresinde olursanız olun insanın kalbi dayanmaz. Ne yazık ki hala katliam devam ediyor. Bunu üniversitemiz kabul etmez, kabul etmek de mümkün değildir. Şunu da belirtmeliyim, her toplumun içinde iyisi de kötüsü de var. Dünyanın her yerinde bu katliama karşı çıkan pek çok Yahudi de var.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. İlkim Büke Okyar da Filistin'deki savaşın sona ermesi, insani yardımlara yapılan engellerin bir an önce kalkması gerektiğini belirtti.

Filistinlilerin kendi kaderini tayin hakkı, hayatlarını güvenli ve onurlu bir şekilde yönetme yetkisi ve özgürlük istediklerine işaret eden Okyar, şu değerlendirmede bulundu:

“Gazze halkı hiç bu kadar bağlantılı aynı zamanda da izole olmamıştı. Gıda, su, ilaç, yakıt gibi insan yaşamını sürdürmek için gerekli olan her şeyden mahrum bırakılmış durumdalar. Filistinliler uzun zamandır hikayelerini dünyaya anlatmayı, seslerinin duyulmasını hayal etti. Bugün seslerini yüksek ve net bir şekilde duyuruyorlar ama ne pahasına? Kitle desteği toplamak için kitle ölümleri mi gerekiyor? Eğer adaletsizlik devam ediyorsa milyonlarca insanın haksızlığa uğradığını düşünmesi neye yarar? Acil ateşkes yapılması ve yıkımın durdurulması lazım, yerinden edilmeler sona ermelidir.”

Toplantıda, Gazzeli Mustafa'nın Gazze halkının sesini duyurmak için yazdığı mektup okundu.

Toplantıya, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Tarih Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Kaya, Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Tansi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Diğer Haber

BYD’nin Manisa’daki 1 milyar dolarlık fabrikası için ÇED süreci başladı

Çin merkezli otomotiv devi BYD, Türkiye’deki 1 milyar dolarlık yatırımının ilk adımı olarak Manisa’da inşa etmeyi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir