Anasayfa / Ekonomi / “Türkiye’nin Müzeleri Trendyol’da” projesi müze mağazacılığını dijitalleştirdi

“Türkiye’nin Müzeleri Trendyol’da” projesi müze mağazacılığını dijitalleştirdi

İSTANBUL (AA) – Trendyol, kültürel mirası korumayı ve yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye'nin Müzeleri Trendyol'da” projesi müze mağazacılığını dijitalleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Trendyol, “Türkiye’nin Müzeleri Trendyol'da” projesi ile Türkiye'nin kültürel hazinelerini dijital platforma taşıdı.

Trendyol, 18-24 Mayıs'ta kutlanan Müzeler Günü ve Haftası kapsamında, kültürel mirası korumayı ve yaygınlaştırmak amacıyla “Türkiye’nin Müzeleri Trendyol'da” projesini dijitale taşıyarak Türkiye'nin kültür mirasına katkıda bulunuyor.

Trendyol'un müze mağazacılığını dijitalleştiren projesi, müzeleri destekleyerek onların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor.

– Anadolu'nun tarihi ve kültürel mirası sanal vitrinde

Trendyol, “Türkiye'nin Müzeleri Trendyol'da” projesi kapsamında Topkapı Sarayı, Göbeklitepe, Troya, Zeugma ve Efes'in de aralarında olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 180'i aşkın müzenin online mağazası olan Müzedenal'ın yanı sıra Pera Müzesi, Atatürk Vakfı, Adatepe Zeytinyağı Müzesi, Anadolia ve Borusan ArtStore'a ait müze mağazalarını dijitalleştiriyor.

Türkiye'nin Müzeleri butiğinde, bu müze mağazalarına ait bin 600'ü aşkın ürün bulunuyor.

– Kültürel hazineler için 1 milyon liralık alışveriş

Trendyol üzerinden yapılan alışverişler, müzelerin gelirlerini artırmanın yanı sıra, Türkiye'nin kültürel zenginliklerini evlere taşıyor. Bu özel koleksiyon, herkes için sanatı ve tarihi daha erişilebilir kılarken, aynı zamanda dijital çağda kültürel mirasın nasıl koruyup, yaygınlaştırabileceğini de ortaya koyuyor.

Trendyol müşterileri, dekoratif objelerden replikalara, takılardan giyim ve aksesuar ürünlerine ve kitaplara kadar pek çok seçeneğin yer aldığı Türkiye'nin Müzeleri butiğinden bugüne kadar 1 milyon liralık alışveriş gerçekleştirdi. Alışverişlerde İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa öne çıkan şehirler oldu.

Projede müşterilerin en çok ilgi gösterdiği ürünler, “ahşap tavla pulu takımı” oldu. Müze mağazalarının ürünlerine en çok 27-30 yaş arasındaki Trendyol müşterileri ilgi gösteriyor.

Trendyol'un sanal raflarında, Anadolu topraklarından çıkan tarihi eserlerin replikaları, o medeniyetlere özgü figürler ve simgelerle süslü aksesuarlar, dekoratif objeler bulunuyor.

Göbeklitepe sembollerinin altın kaplama plakalar üzerine işlendiği göz alıcı kolyeler, Hitit Güneşi figürüyle üretilmiş dekoratif objeler ve minyatür Truva Atı heykelleri özellikle dikkati çekiyor.

Trendyol web sitesinden ya da mobil uygulamadan, “Türkiye’nin Müzeleri Trendyol'da” sayfasına ulaşmak mümkün.

Diğer Haber

Petrol fiyatlarında sert düşüş: Benzin ve mazot fiyatlarına yansıyacak mı?

Motorine zam geliyor (22 Kasım 2024 akaryakıt fiyatları)

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte güncel benzin, motorin ve LPG (otogaz) fiyatları gündemdeki yerini koruyor. Bu gece yarısından itibaren …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir