Anasayfa / Ekonomi / Koç Üniversitesi, İşletme Okulları Etki Sistemi’nde yer almaya hak kazandı

Koç Üniversitesi, İşletme Okulları Etki Sistemi’nde yer almaya hak kazandı

İSTANBUL (AA) – Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, “The European Foundation for Management Development” (EFMD) tarafından verilen İşletme Okulları Etki Sistemi (BSIS) payesini almaya layık görüldü.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, ekonomi, işletme ve uluslararası ilişkiler arasındaki ortak çalışmaları eğitim ve araştırma programlarına yansıtmayı en önemli öncelikleri arasında gören Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İşletme Enstitüsü, Türkiye'de BSIS'i alan ilk kurum oldu.

BSIS değerlendirmesi, öğrenci kabulleri, araştırma ve eğitim alanındaki etki, iş piyasası sonuçları ve kurumun yerel ekonomiye katkısı gibi konuları kapsıyor. İşletme okulları finans, eğitim, iş geliştirme ve istihdam, entelektüel, sosyal, imaj ve bölgesel ekosisteme katkı konularındaki etkileri açısından değerlendiriliyor. Dünyada bu listede yükseköğrenim kurumlarıyla yerini alan 20'nin üzerinde ülke bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BSIS Direktörü François Bonvalet, Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İşletme Enstitüsü'nü, öğrenci başarısına ve toplumsal gelişime etkili katkılarıyla ilk kez BSIS payesini almaya hak kazandıkları için tebrik ettiklerini kaydetti.

Bonvalet, “Çeşitliliğe, yeniliğe ve sürdürülebilir uygulamalara olan bağlılıklarıyla, eğitime bütünsel yaklaşımları, olağanüstü öğretim üyesi kadroları ile birlikte müfredatları, iş birlikleri ve girişimleriyle yankı uyandırarak, hem küresel pazarı hem de yerel toplumlarını zenginleştiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuhnaz Yılmaz Özbağcı, Koç Üniversitesi olarak, bir yandan araştırma ve eğitim alanında mükemmeliyet hedefleri doğrultusunda azimle ilerlerken, aynı zamanda da sürdürülebilir bir gelecek için çalışan sorumlu liderler yetiştirerek topluma olumlu bir etki yapmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Özbağcı, “BSIS süreci, etkimiz hakkında bize değerli içgörüler kazandırdı ve iyileştirme fırsatları sundu. BSIS payesini almak, hem yerel hem de uluslararası alandaki olağanüstü katkılarımızı açıkça yansıtıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Nilüfer Aydınoğlu, dahil oldukları BSIS topluluğunu akademik, kurumsal ve sosyal ortaklarının ve tüm sivil toplum paydaşları arasındaki köprü rollerini güçlendirerek devam ettirmek için kuvvetli bir esin kaynağı olarak değerlendirdiklerini aktardı.

Yapay zekanın, inovasyonun ve hızlı değişimin yaşamsal değer taşıdığı günümüzde Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü lisansüstü programlarının teknoloji ve bilimsel gerçekler üzerine temellendirilmiş yaklaşımıyla akademik, ekonomik ve sosyal ilerlemeye katkıda bulunmaya devam edeceğini ifade eden Aydınoğlu, “Çalışmalarımız, ESG (Çevresel, Sosyal, Yönetişim) uygulamalarını ele alan, hak temelli çalışma ortamlarını destekleyen ve bilgi-çözüm arasındaki boşluğu kapatmaya yönelen araştırma ve araştırmaya dayalı eğitim faaliyetlerine odaklanacaktır.” dedi.

Diğer Haber

Binlerce banka hesabı MASAK radarında

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) 2022-2024 yıllarında yasa dışı bahis tahsilatı için kullanılan hesapları incelemeye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir