İSTANBUL (AA) – Abdi İbrahim'in toplumsal yatırım programları çerçevesinde hayata geçirdiği Geleceği Keşfedenler Programı'nın 3. dönem eğitimleri mayıs itibarıyla başlıyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, programa katılan gençler, yaratıcı yetkinliklerden küresel sürdürülebilirliğe, dijital dönüşümden biyoteknolojiye kadar pek çok farklı başlıkta eğitim serisine dahil olacak.
Aynı zamanda gençlerin birlikte güçlenmeleri ve üretmeleri için “Dijital İçerik Atölyeleri” gerçekleştirilirken, üretilen içerikler “Geleceği Keşfedenler Kütüphanesi”nde yayınlanacak.
Gençler, modül sonunda düzenlenecek biyoteknoloji alanındaki webinarlar sayesinde, bu alandaki kariyer olanaklarına dair uzman görüşlerini dinleme fırsatı bulacak.
Zaman içinde yaptıkları icat ve keşiflerle tarihte iz bırakanlardan ilham alarak tasarlanan program, gençlerin eğlenceli bir deneyimi yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlıyor.
Üç ana modülde gerçekleşecek eğitimlerin Yaratıcı Yetkinlikler Modülü'nde, “Sorgulama ve Merak”, “Yaratıcı Problem Çözme”, “Hikaye Anlatıcılığı ve Hayal Gücü”, “Tasarım Odaklı Düşünme”, Küresel Sürdürülebilirlik Modülü'nde, “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”, “Küresel Vatandaşlık ve Birlikte Yaşam”, “Dönüştürücü Eylem”, “Döngüsel Ekonomi ve Ortaklıklar”, Dijital Dönüşüm ve Biyoteknoloji Yolculuğu Modülü'nde ise “Dijital Beceriler ve Teknoloji”, “Biyoteknolojinin Dünyası”, “Yapay Zeka ve Yeni Nesil Teknolojiler”, “Sağlıkta Sosyal İnovasyon ve Yaşam Teknolojileri” başlıkları yer alıyor.
İlk iki yılında Türkiye'nin dört bir yanından 10 bine yakın başvuru alan programda, Türkiye'nin 79 ilinden ve 6 farklı ülkeden binlerce gence ulaşıldı. Program kapsamında, 2022'de 25 farklı başlıkta 57 eğitim ve 4 webinar, 2023'te ise 32 farklı başlıkta 130 eğitim ve 6 webinar düzenlendi.
Hazırlanan etki raporuna göre, programın ilk yılında katılımcı gençlerin yaklaşık yüzde 90,8'i, biyoteknoloji alanındaki farkındalıklarının arttığını, ikinci yılda biyoteknolojiyi hayatlarının içerisinde kullanabilme yetkinliklerinin yüzde 106,6 güçlendiğini kaydetti.
Aynı zamanda, programa katılan gençlerin öz farkındalıklarını artırdığı, duygu durumlarını yönetmek için gerekli girişimlerde bulunduğu, kendi öğrenme süreçlerindeki eksiklikleri giderdiği, atölyelerde sunulan kaynakları araştırdığı ve sivil toplum kuruluşlarına üye olmak gibi konularda adımlar atmaya başladığı gözlendi.
Başta biyoteknoloji alanı olmak üzere program boyunca tartışılan konular ve her modülde sunulan webinarlar gençlere, kariyerlerini tasarlamak ve bu doğrultuda gerekli yetkinlikleri edinmek konusunda ilham kaynağı oldu.