Akbank, 2021 yılındaki ilk ihracının ardından ikinci sürdürülebilir sermaye benzeri eurobondunun ihracını tamamladı.
Akbank’tan yapılan açıklamaya göre; banka aynı zamanda U.S. Development Finance Corporation (DFC)’a 150 milyon ABD Doları tutarında Basel-III uyumlu sermaye benzeri cinsiyet eşitliği tahvilinin ihracını tamamladı. Kaynak, Türkiye’nin az gelişmiş illerinde yerleşik kadın müşterilere ihtiyaç kredisi olarak ve KOBİ’lere kullandırılacak. İhraç, dünyada ilk cinsiyet eşitliği sermaye benzeri tahvili olma özelliğini taşıyor.
Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Önde gelen uluslararası finansal kuruluşların çalkantılı küresel piyasa koşullarında vermiş olduğu destek, Akbank’ın küresel çapta güçlü itibarının göstergesidir.
Asya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne farklı coğrafyalarda yerleşik finansal kuruluşların ortak çabaları sayesinde yapılan ihraç, yakın zamanda geliştirdiğimiz Sürdürülebilir Finansman Çerçevemiz doğrultusunda yeşil KOBİ ve Ticari segment müşterilerimizi desteklemekle birlikte, dünyada ihraç edilen ilk cinsiyet eşitliği sermaye benzeri tahvilidir. Bugün Akbank sermaye benzeri ihraçlarını tekrar başlatmış bulunuyor. Bu süre zarfında Bankamız iki sermaye benzeri tahvilini geri çağırma opsiyonu tarihlerinde başarılı bir şekilde geri çağırmıştır. Bugün bir sermaye enstrümanı ihraç edebiliyor olmak, Akbank’ın güçlü kredi hikayesinin göstergesidir. Uzun vadeli paydaşlarımıza destekleri için teşekkür ediyor ve işbirliğimizi daha da geliştirmeyi memnuniyetle bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Akbank’ın sürdürülebilir yurt dışı borçlanmayı önceliklendirmekte olup, pek çok yenilikçi borçlanma aracının yapılandırılmasına öncülük ettiği belirtilen açıklamada, aynı zamanda 2030 yılına kadar yurt dışı borçlanmasının yüzde 100’ünü sürdürülebilir çerçevede temin etme taahhüdünü açıklayan ilk Türk bankası olduğu aktarıldı. Açıklamada, “2021 yılında yüzde 10 olan söz konusu oran, 2022’de yüzde 45’e yükselmiş olup, 2023’te de bu seviyenin korunması hedefleniyor” denildi.