İŞSİZLİK ÖDENEĞİ: Çalışırken işlerini kendi kusurları dışında bir nedenle kaybedenlere İŞKUR tarafından ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı kadar işsizlik maaşı ödeniyor. Bu oran yürürlükteki asgari ücrete göre belirleniyor en fazla işsizlik ödeneği ise aylık brüt asgari ücretin yüzde 80’ini geçemiyor. Yeni asgari ücrete göre en düşük işsizlik ödeneği 2 bin 588,40 lira, en yüksek ödenek de 5 bin 176,80 liraya yükseldi. İşsizlik maaşından Binde 7,59 oranında da damga vergisi kesintisi yapılıyor.
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMLERİ: 4-b (Bağkur) İsteğe bağlı sigortalılıkta ödenecek prim tutarını kişiler ödeme güçlerine göre kendileri belirliyor. Ancak ödenebilecek primin üst ve alt sınırı var. En az brüt asgari ücretin yüzde 32’si, en çok da brüt asgari ücretin 7,5 katının yüzde 32’si kadar prim ödenebiliyor. Asgari ücret ara zammıyla birlikte isteğe bağlı sigorta primi en düşük 2 bin 70,72 lira iken en yüksek prim tutarı 15 bin 530,40 lira oldu.
ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI: Emekli olmak isteyen ancak prim gün sayısı yeterli olmayanlar için tanınan doğum ve askerlik borçlanması tutarı da asgari ücret zammı kadar arttı. Yeni asgari ücretle en düşük günlük prim 69,02 lira, en yüksek prim ise 520 liraya çıktı.
YURTDIŞI HİZMET BORÇLANLANMASI: Yurt dışında çalışan işçilerin bu süreleri emeklilikleri için prim ödeyerek çalışmalarına eklemeleri mümkün. Buna göre; 1 Temmuz’dan yılsonuna kadar borçlanılacak her gün için tahakkuk ettirilecek borç tutarı şöyle olacak.
Alt sınırı: 215,70 TL x % 32= 69,02 TL
Üst sınırı: 1.617,75 TL x % 32 = 517,68 TL
GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİMLERİ: GSS primleri de asgari ücret zammı kadar arttı. Geliri brüt asgari ücretin 3’te birinin altında olan kişilerin primlerini devlet karşılıyor. Geliri bunun üzerinde olanlar ise hiçbir işte çalışmasalar dahi primlerini kendileri ödüyor. SGK, 2022’de GSS primini aylık 150,12 lira olarak belirlemişti. Asgari ücrete gelen ara zamla birlikte yeni GSS primi 194,13 TL oldu.
SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA CEZALARI: Sigortalı işe giriş bildirgesi ile Genel Sağlık Sigortası giriş bildirgesinin yasal süre içerisinde verilmemesinin idari para cezası: 6 bin 471 lira oldu. Sigortalı işe giriş bildirgesinin verilmediğinin mahkeme kararından, denetim elemanlarının tespitlerinden, bankalar, döner sermayeli kuruluşlar, kamu idareleri ile kanunla kurulan kurum ve kuruluşlardan alınan bilgi ve belgelerden anlaşılması halinde bildirgeyi vermekle yükümlü olanlar hakkında her bir bildirge için asgari ücretin iki katı tutarında idari para cezası uygulanır. Bu ceza da 12 bin 942 TL’ye yükseldi.
DS Oxygen Absorber Nedir ?
DS Oksijen Emici(Oxygen Absorber); bulunduğu ortamdaki oksijeni emerek %0,1 seviyelerine indiren aktif bir paketleme çözümüdür. Ürünün görevi kullanıldığı ambalajın içindeki oksijeni emerek, gıdaların bozulmasını engellemek ve buna bağlı olarak doğal bir şekilde raf ömrünü uzatıcı bir rol oynamaktır. Oksijen Emici paketlerin amacı ambalaj içerisinde ki oksijeni emmek olduğu için, dışarıdan kesinlikle içeriye oksijen girmemesi gerekmektedir .Bu sebeple minimal gözenekleri olan kısaca bariyerli olan ve geçirgen olmayan ambalaj çeşitleriyle kullanılması zorunludur. Aksi durumda Oksijen Emici kullanmış olmanın hiçbir faydası olmayacaktır. Ambalajın ağız kısmının çok iyi kapatıldığından emin olunması gerekir.
Ürün Raf Ömrünü Uzatır.
Sağlıklı Çözüm Üretir.
Ürün Kalitenizi Arttırır.
Orjinal Tat ve Lezzeti korur.
DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ
0216 4421200-05523307100-05325466184
www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com
kaucukdergisi.com