Anasayfa / Ekonomi / Avrupa’da hangi sektörde ne kadar işten çıkarma planlanıyor?

Avrupa’da hangi sektörde ne kadar işten çıkarma planlanıyor?

  • 01

    Telekom şirketleri giderleri düşürmek için istihdamı azaltıyor

    İngiltere merkezli telekomünikasyon şirketi Vodafone, geçen hafta, gelecek 3 yılda maliyetlerini azaltmak ve büyümeyi hızlandırmak için 11 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Vodafone’un dünya çapında yaklaşık 104 bin çalışanı bulunuyor.

    Şirketin en büyük ve aynı zamanda “en kötü” performans sergilediği pazarı olan Almanya, İngiltere ve İtalya’nın işten çıkarma kararından en fazla etkilenen ülkeler olacağı öngörülüyor. Vodafone, Mart’ta, İtalya’da 1.000, Almanya’da yaklaşık 1.300 kişiyi işten çıkarma planı olduğunu duyurmuştu.

  • 02

    Vodafone’un kararını yine İngiltere merkezli telekomünikasyon şirketi BT izledi.

    BT, dijitalleşmenin artışıyla operasyonlarında daha az iş gücüne ihtiyaç duyulması ve maliyetleri düşürmek gibi nedenlerle, 2030’a kadar 40 bin ila 55 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını duyurdu.

    İngiliz telekomünikasyon devinin toplam istihdamı 2030 itibarıyla mevcut 130 bin seviyesinden 75 bin ila 90 bine düşecek. Bu düşüş, şirketin toplam iş gücünün yüzde 40’ından fazlasını kesmesi anlamına geliyor.

  • 03

    Telekom Italia’nın ise gönüllü bir erken emeklilik programı aracılığıyla İtalya’da 2 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığı kaydedildi.

  • 04

    İsveçli telekom ekipmanı üreticisi Ericsson, maliyetleri düşürme planının bir parçası olarak dünya çapında 8 bin 500 kişilik istihdam azaltımına gideceğini bildirdi.

    İsviçreli bilgisayar aksesuarları üreticisi Logitech, Mart’ta 300 kişinin işine son verme kararı aldı.

  • 05

    Finlandiyalı telekom ekipmanı üreticisi Nokia, 3 Mayıs’ta 208 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

    İrlanda-ABD ortaklı bilgi teknolojileri firması Accenture, Mart sonunda küresel ekonomiye ilişkin endişeler nedeniyle 19 bin kişinin işine son verme kararı aldı.

    Alman yazılım firması SAP, ocak sonunda maliyetlerini düşürmek ve bulut işine odaklanmak için küresel iş gücünün yüzde 2,5’ini oluşturan 3 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını açıkladı.

  • 06

    Otomotiv sektörünün farklı alanlarında işten çıkarma yaşanıyor

    Vauxhall, Peugeot, Citroen, Fiat, DS, Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Abarth and Fiat Professional markalarını bünyesinde barındıran otomotiv üreticisi Stellantis, İtalya operasyonlarında gönüllü işten çıkarmalar yoluyla 2 bin işçiyi işten çıkarmak için Şubat’ta sendikalarla anlaştı.

  • 07

    İsveçli grup Volvo Mart’ta Avrupa’daki otobüs üretim operasyonunu yeniden yapılandırarak bin 600 kişinin işine son verileceğini açıkladı.

    Volvo Cars ise bu ay başında İsveç’te bin 300 kişilik ek işten çıkarma kararını duyurdu. Bu rakam, firmanın ana vatanındaki iş gücünün yüzde 6’sını oluşturuyor.

  • 08

    İtalyan otomotiv parça üreticisi Marelli, mart sonunda sendikalarla 400 kişiyi işten çıkarmak üzere anlaştığını açıkladı.

    İngiliz elektrikli araç üreticisi Arrival, maliyetlerini azaltmak için istihdamının yarısını oluşturan 800 kişinin işine son verilmesini kararlaştırdı.

Diğer Haber

Bakan Yumaklı: “2 milyar 150 milyon lira destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarıldı”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 150 milyon 36 bin lira tarımsal destekleme ödemesini, bugün çiftçilerin hesaplarına aktardıklarını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir