Anasayfa / Ekonomi / “ÇSY kriterlerine uygun şirketlere yatırımlar 51 milyar dolara ulaştı”

“ÇSY kriterlerine uygun şirketlere yatırımlar 51 milyar dolara ulaştı”

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy Bloomberg HT’de yayınlanan Elektrik 4.0 programına konuk oldu.

Günümüzde tüketicilerin bir markayla ilişkisinin sadece kalite ve fiyatla belirlenmediğinin, tüketicilerin markalarla veya şirketlerle duygusal bir bağ kurmaya başladığını belirten Vodafone Türkiye CEO’su “Bu ortamda, yatırımcılar başta olmak üzere tüm paydaşlar, şirketleri farklı kriterler ile değerlendirmeye başladılar. Hala kârlılık çok önemli olsa da, tüm paydaşlar artık çevreye duyarlı, adil, sürdürülebilirliği önemseyen şirketlere yatırım yapıyor” dedi.

Sürdürülebilirliğin artık kurumsal stratejinin bir parçası olduğunu ve artık birçok şirketin ÇSY (Çevresel- Sosyal-Yönetişimsel) kriterlerine uyduğunu söyleyen Aksoy “Çevresel kriterler dediğimizde, şirketlerin doğaya ne kadar saygılı oldukları, sosyal kriterler dediğimizde şirketlerin çalışanlarına ve topluma karşı ne kadar duyarlı oldukları, yönetişimsel kriterler dediğimizde ise şirketlerin ne kadar şeffaf yönetildiği değerlendiriliyor. Son bir yıla baktığımızda küresel çapta ÇSY kriterlerine uygun şirketlere yapılan yatırım 51 milyar dolara ulaşmış durumda” şeklinde konuştu.

Aksoy konuşmasına şu şekilde devam etti:

Vodafone Türkiye sürdürülebilirlik çalışmalarına 2010 yılında başladı. Vodafone grubunun faaliyet gösterdiği ülkeler arasında Vodafone Türkiye ÇSY raporunu ilk yayınlayan ülke oldu. Şirketimiz içinde bir ÇSY komitesi kurduk ve bu ilkelere uyumluluğu bu komite ile takip ediyoruz.

Dijital tarım çözümü, akıllı kodlama çözümü, yüzde yüz yenilebilir enerji projesi, kırmızı ışık uygulaması, ben varım hareketi kampanyası, yarını kodlayanlar projesi gibi birçok projemiz var.

Sera gazı emisyonu önümüzdeki on yıl içinde yarıya inmek ve 2050’lere gelmeden sıfırlanmak zorunda. Aksi taktirde gezegenimizi ve gelecek nesilleri çok zor günler bekliyor. Biz de iklim kriziyle mücadele anlamında kendimize bir takım hedefler koyduk. 2030 yılına kadar kendi operasyonlarımızda net emisyonu sıfıra indirmeyi, 2040 yılına kadar ise tedarikçilerimizde de sıfıra indirmeyi hedefliyoruz.

Diğer Haber

Petrol fiyatlarında sert düşüş: Benzin ve mazot fiyatlarına yansıyacak mı?

Motorine zam geliyor (22 Kasım 2024 akaryakıt fiyatları)

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte güncel benzin, motorin ve LPG (otogaz) fiyatları gündemdeki yerini koruyor. Bu gece yarısından itibaren …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir