Anasayfa / Ekonomi / Ekmek, simit ve otopark ücretlerine zam

Ekmek, simit ve otopark ücretlerine zam

Eskişehir Ticaret Odası’nın Temmuz ayı Meclis toplantısında simit ve otopark ücretlerinde fiyat artışına gidildi. 3,5 TL’den satılan simidin fiyatı 4,5 TL yükseldi.

EKMEKTEN SONRA SİMİT DE ZAMLANDI

Kurban Bayramı öncesinde, Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası’nın talebi ile Eskişehir Ticaret Odası meclisi tarafından, 200 gramı 3 liraya satılan ekmeğin 4 liradan satılmasına karar verilmişti.

Ekmek zammı bayram sonunda uygulanmaya başlarken ekmeğe yapılan zammın ardından simide de zam yapıldı. En son geçen Şubat ayında, 2 lira 50 kuruşa satılan simit fiyatına 50 kuruş zam yapılmış ve fiyatı 3 lira olmuştu.

Nisan ayında yapılan düzenleme ile 100 gram simitin fiyatına yine 50 kuruşluk zam uygulanmış ve fiyatı 3 lira 50 kuruş olmuştu. Eskişehir Ticaret Odası’nın Temmuz ayı Meclis toplantısında simit fiyatları tekrardan görüşüldü.

Toplantıda simide yüzde 29 oranında zam kararı çıktı. 3 lira 50 kuruştan satılan simit yeni düzenleme ile 4 lira 50 kuruştan satılacak. Simitle birlikte, kek, açma, poğaça ve börek fiyatlarına da zam gerçekleşti. 80 gramı 4 liradan satılan unlu mamüllere yüzde 25 oranında zam uygulanarak 5 liradan satılması kararlaştırıldı.

OTOPARK ÜCRETLERİ DE ZAMLANDI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, Eskişehir’deki cadde otoparklarını işleten Kentaş’ın talebi üzerine parkomat tarifesinde geçtiğimiz hafta artış yapılması gündeme gelmişti. Cadde otoparklarında ilk saat 9 TL olan ücretin 11 TL’ye, sonraki saatlerin de 5 TL’den 6 TL’ye çıkarılması kararlaştırılmıştı. Cadde otoparklarına yapılan zammın ardından özel açık ve kapalı otopark ücretlerine de zam yapıldı. Eskişehir Ticaret Odası meclisinde alınan karar göre; kapalı ve açık otopark fiyat tarifelerinde de düzenlemeye gidildi. Kapalı otoparka giriş ücreti 18 lira, 1 saatten sonraki her saat için 6 lira olarak belirlendi. Açık otopark giriş ücreti ise 15 lira, 1 saatten sonraki her saat için 5 lira olarak belirlendi. Ayrıca kapalı otoparkın bir aylık abonelik bedeli 315 TL’den 415 TL’ye yükseldi.

FERRO ALAŞIM TOZLARI VE KULLANIM ALANLARI

Ferro Molibden Tozu: Otomobiller, ağır kamyonlar, köprüler ve üst geçitler, inşaat vinçleri, büyük miktarda gerilime dayanım gereken veya iyi bir mukavemete ihtiyaç duyulan diğer tüm yapılarda kullanılan çelik üretimi için kullanılır.

Ferro Wolfram Tozu: Ferro Tungsten esas olarak herhangi bir alaşımın erime noktasını arttırmak için kullanılır ve bu nedenle Havacılık, Döküm ve Kaynak Elektrot gibi çeşitli uygulamalar için uygundur. Elektrotlar içinde, Ferro Tungsten esas olarak Sert Dolgu Elektörleri ve hatta Sert Dolgu Borulu Elektrotların üretimi için kullanılır.

-Ferro SilisyumTozu:  Ferrosilisyum, çelik ürün kalitesini geliştirmek için sıvı metalde oksijeni gidermek amacıyla alaşım elementi olarak kullanılır. Silisyum temel olarak mukavemet ve aşınma direnci, esneklik (yay çelikleri), korozyon direnci (ısıya dayanıklı çelikler) ve düşük elektriksel iletkenlik ve mıknatıssal büzülme (elektriksel çelikler) özelliklerini arttırır. Düşük Al içerikli Standart FeSi, Yüksek Saflıktaki FeSi ve düşük karbonlu FeSi ürünleri, transformatör/motor, rulman, darbe emici, araç lastiklerinde çelik kord bezi ve paslanmaz çelik imalatında kullanılan özel kalitede çeliklerin üretiminde kullanılmaktadır.

Ferro Krom LCTozu: Düşük Karbonlu Ferro Krom, Karbon yüzdesini Karbon seviyelerini etkilemeksizin ayarlanması gereken çelik içine eklenir. Düşük Karbonlu Ferro Krom Toz, Kaynak Elektrotları ve Çubuk Elektrotları gibi seveal uygulamalarda kullanılır.

Ferro TitanyumTozu:  Ferro Titanyum, Kükürt, Karbon, Oksijen ve Azot ile son derece reaktif olduğu için Çelik Üretiminde Temizlik Maddesi olarak kullanılır. Ayrıca deoksidasyon, kükürt giderme ve denitrifikasyon için kullanılır. Ferro Titanyum, Kaynak Elektrotları ve Yangın İşleri uygulamalarında da kullanılır.

Ferro VanadiumTozu: Ferro Vanadyum, alkalilere ve ayrıca sülfürik ve hidroklorik asitlere karşı stabilite sağlar. Ferro Vanadyum, Çeliğe Karşı Korozyonun Önlenmesine de Yardımcı Olur. Aynı zamanda Çelik, Döküm ve Kaynak malzemelerinin Çekme Dayanımının arttırılmasına da yardımcı olur.

Pars alüminyum tozu,parsbakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,parssülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,parssepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars limesülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,parssilisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,parsmagnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyumoksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,parsnikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibdentozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyumsilikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsilnem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,parsmagnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyumsülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars madentozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinkooksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsilsilikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyumtozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,keko75kalay sökücü,kaojel tarımsal kaplama jeli,serajel sera üsüt kaplama jeli,bakırtozu,nital dağlama solüsyonu,pcb test kiti,fire assay fluks,sgs,alfredkniht,bronz tozu,ironfer ağırlık tozu,demir tozu,kurşun tozu,sarı kurşunoksit,mürdesenk,pirinç tozu,ferro alaşım tozları,nanomikron.com,nanomikronmetal tozları,muskovit,kuvars tozu,silika tozu,mika tozu,kalsine kaolin,rafinesaf kaolin,meta kaolin,dmrsüren şirketler grubu,mikronize madenler,kalsiyumoksit,kalsiyum hidroksit,claypacks oksijen emici,grafit tozu,yağlı grafit,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ 0216 4421200-05523307100-05325466184www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com 

nanomikron.com

kaucukdergisi.com

Diğer Haber

Trafikteki araç sayısı 31 milyon

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayındaki kara taşıtları istatisiğini açıkladı. Ekim ayında 209 bin 401 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir