Anasayfa / Ekonomi / Goldman’dan bankalar için hisse başına kâr tahminleri

Goldman’dan bankalar için hisse başına kâr tahminleri

  • 01

    Goldman Sachs Merkez Bankası’nın bu haftaki Para Politikası toplantısında politika faizinin yüzde 40’a yükseltilmesini beklediğini belirterek, 2023-2025 hisse başına kar (EPS) tahminlerini özel bankalar için ortalama yüzde 8 yükseltti, kamu bankaları için ortalama yüzde 20 düşürdü.

  • 02

    Goldman Sachs tarafından tarafından yayımlanan raporda “Ekonomistlerimiz, döviz kurunun istikrara kavuşmasının ardından, marjinal borç verme oranının oldukça hızlı bir şekilde yüzde 25’e düşmesi beklenebilir ancak bu enflasyon beklentilerinde bir iyileşmenin gerçekleşmesine bağlı” denilen raporda, “Uzun vadede enflasyon muhtemelen daha yapışkan seyredecek ve ekonomi takımı üzerindeki kısıtlar artacak” değerlendirmesi yapıldı.

  • 03

    Raporda “Yeni ekonomi takımının dengelenme için kullanabileceği para politikası araçlarına yönelik belirsizlik ve karşılaşabilecekleri kısıtlamaları dikkate alan ekonomistlerimiz, TCMB’nin marjinal borç verme faizi ve dolayısıyla politika faizini haziran ayındaki toplantıda %40’a çıkarmasını bekliyoruz.

    Daha dengeli bir makro zemine doğru ilerlemenin bizi operasyonel görünüm konusunda daha iyimser yapacaktır ve buna ek olarak daha dengeli bir FX ve operasyonel görünüm yatırımcıların Türk bankaları için risk/getiri algısını iyileştirebilir” ifadeleri kullanıldı.

    Kurumun bankalar için hisse başına getiri ve hedef fiyat tahminleri şöyle:

  • 04

    Akbank

    2023 EPS tahmini: 7,69

    Hedef fiyat: 22

  • 05

    Garanti

    2023 EPS tahmini: 10,62

    Hedef fiyat:31

  • 06

    İş Bankası

    2023 EPS tahmini: 4,40

    Hedef fiyat:8,95

  • 07

    Yapı Kredi

    2023 EPS tahmini:4,64

    Hedef fiyat:10,70

  • 08

    Halkbank

    2023 EPS tahmini:2,28

    Hedef fiyat: 4,70

Diğer Haber

Suudi Arabistan, petrol fiyatlarının varil başına 50 dolara düşebileceğini söyledi.

Orta Doğu’daki savaş nedeniyle petrol fiyatları yükselirken, bazı OPEC+ ülkelerinin üretim kotalarını ihlal etmesi tepkilere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir