Anasayfa / Ekonomi / KKM’de önden ödemeli prim kaldırıldı

KKM’de önden ödemeli prim kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kur korumalı mevduat uygulaması için yeni karar aldı.

Bloomberg HT tarafından görülen ilgili yazıda bankalardan kur korumalı mevduat hesaplarına önden prim ödemesi yapılmaması istendi.

1 Haziran’dan itibaren açılacak veya yenilenecek KKM hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek. Prim ödemeleri TL olarak yapılacak.

Banka yöneticileri TCMB Başkan Yardımcısı Taha Çakmak ile bir araya gelmiş ve sektördeki düzenlemelere ilişkin genel değerlendirmelerde bulunmuştu.

TCMB bankacılarla toplantısında Döviz mevduattan ek dönüşüm hedefi dahil bazı düzenlemelerin yumuşatılabileceği sinyalinin verildiği belirtilmişti. Toplantıda bankaları döviz mevduattan, KKM’nin de içinde yer aldığı TL mevduata yönlendiren uygulamaların bir bölümü için geriye dönüşün değerlendirilebileceği yönünde mesajlar verildiği ifade edilmişti.

BDDK’nın son verilerine göre KKM’de toplam büyüklük 121 milyar doların üzerine çıkmıştı.

Diğer Haber

THY’den bayram tatiline özel 395 ek sefer

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri YahyaÜstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türk Hava Yolları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir