Anasayfa / Ekonomi / Mitsubishi Electric Türkiye’nin kolaboratif robotu, çevre bilincine katkıda bulundu

Mitsubishi Electric Türkiye’nin kolaboratif robotu, çevre bilincine katkıda bulundu

İSTANBUL (AA) – Mitsubishi Electric Türkiye, WIN Eurasia Fuarı'nda kolaboratif robotu aracılığıyla Dünya Çevre Günü'ne özel vurgu yaparak, çevre bilincine katkıda bulundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mitsubishi Electric'in yapay zeka ve 5G bağlantısı aracılığıyla uzaktan robot programlama yöntemiyle kendisine verilen birtakım görevleri yerine getirebilen kolaboratif robotu, ziyaretçileri çevreye duyarlı olmaya davet etmek için 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne özel uygulama gerçekleştirdi.

Verilen sesli komutlar dahilinde ortamdaki çöpleri toplayan robot, “Çevremizi temiz tutalım, geleceğimizi koruyalım” mesajı verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Nurettin Geçgel, hızla gelişen 5G teknoloji çağına öncülük etme hedefiyle ilerlediklerini belirtti.

Otomasyonun geleceğine ses getirecek çözümleriyle akıllı mühendislik uygulamalarında çıtayı yükseltmeye devam ettiklerini vurgulayan Geçgel, “Bunun yanında her zaman etik kurallara uygun hareket eden, çevresine, doğaya saygılı bir firma olarak karbondan arındırılmış, çevresel olarak daha sürdürülebilir bir toplum yaratmak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dünya çapındaki tüm fabrika ve ofislerinde 2030'a kadar net sıfır sera gazı emisyonu hedefleri olduğunu aktaran Geçgel, şunları kaydetti:

“2050 için de net sıfır sera gazı emisyonu hedefimizi, tüm değer zincirimize taşımayı amaçlıyoruz. Bu nedenle Dünya Çevre Günü'nde geleceğin endüstriyel dönüşümüne hizmet eden teknolojilerimizi ve yapay zeka ile karmaşık işlerin üstesinden nasıl gelebileceğimizi anlamlı bir mesajla uygulamalı olarak göstermek istedik. Uzaktan robot programlama çözümüyle çöp toplayan robot uygulamamız Dünya Çevre Günü'nde ziyaretçilerimizden de büyük ilgi gördü.

Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri olarak, yeni ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimize endüstriyel otomasyon alanındaki ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri geniş bir yelpaze sunuyoruz. Tehlikeli süreçlerin ele alınmasını otomatikleştirdiğimizde insan sağlığına ve refahına yönelik risklerin azaltılmasına yardımcı oluyoruz. Uzaktan programlama ve görüntü işleme özelliğimizle de pek çok farklı sektöre üretimde esneklik, hız ve verimlilik kazandırıyoruz.”

Diğer Haber

BYD’nin Manisa’daki 1 milyar dolarlık fabrikası için ÇED süreci başladı

Çin merkezli otomotiv devi BYD, Türkiye’deki 1 milyar dolarlık yatırımının ilk adımı olarak Manisa’da inşa etmeyi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir