Rekabet Kurulu, Odeabank‘ın tek kontrolünün nihai olarak Abu Dhabi Developmental Holding tarafından devralınmasına onay verdi.
Rekabet Kurulu, Odeabank’ın tek kontrolünün ADQ Financial Services LLC aracılığıyla nihai olarak Abu Dhabi Developmental Holding Company P.J.S.C. tarafından devralınması işlemine izin verdi.
Cnbc-e’ de yeralan habere göre anlaşmada, Bank Audi’nin yüzde 76,419 payının yanında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development, “EBRD”) yüzde 8,009, Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation, “IFC”) yüzde 6,362, IFC FIG Investment Company S.a.r.l yüzde 3.426 ve Mohammad Hassan Zeidan yüzde 1,780 oranındaki paylarını ADQ’ya satmayı kabul etmişti.
ADQ’nun yaklaşık 250 milyar dolarlık büyüklüğü olduğu belirtiliyor.
T24