Anasayfa / Ekonomi / Palo Alto Networks, Prisma SASE 3.0’ın yeniliklerini tanıttı

Palo Alto Networks, Prisma SASE 3.0’ın yeniliklerini tanıttı

İSTANBUL (AA) – Palo Alto Networks, Güvenli Erişim Uç Hizmeti (SASE) yetkinliklerinde yeni dönemi başlatan Prisma SASE 3.0'ın yeniliklerini tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Prisma SASE 3.0, yönetilen ve yönetilmeyen cihazların güvenliğini sağlamak için Zero Trust (Sıfır Güven) yetkinliğinin kapsamını genişletiyor.

Prisma SASE 3.0, sektörün ilk entegre kurumsal tarayıcısını ve yapay zeka destekli veri güvenliğini sunarken, dinamik uygulamaları hızlandırarak beş kata kadar daha hızlı performans göstermelerini sağlıyor.

İş ortamlarında çalışanlar her yerde, her cihazı kullanarak, uygulamalara erişme ve üretken olma özgürlüğü talep ediyor. Bu ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalan mevcut eski SASE uygulamaları inovasyonun ve çevikliğin önünde bir engel oluşturabilirken, Prisma SASE 3.0 ise faaliyetlerini yürütürken güvenilir verilere ihtiyacı olan işletmelerin karşılaştıkları çeşitli zorluklarla mücadele edebilmeleri için Prisma Access Browser (Prisma Access Tarayıcı), Yapay Zeka Destekli Veri Güvenliği, App Acceleration (Uygulama Hızlandırıcı) gibi gelişmiş yetkinlikler içeriyor.

– “Uygulama hızlandırıcısının ve veri sınıflandırma doğruluğunun faydaları önemli”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Palo Alto Networks Ağ Güvenliği Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Anand Oswal, Prisma SASE 3.0'ın güvenlik açıklarını kapatma ve erişim zorluklarını çözme konusundaki mevcut güvenlik yaklaşımlarını değiştirdiğini belirtti.

Oswal, “Yönetilmeyen cihazların güvenliğini sağlamanın yanı sıra uygulama hızlandırıcısının ve veri sınıflandırma doğruluğunun faydaları da küçümsenmeyecek kadar önemli. Halihazırda sektör lideri olan SASE çözümünü alıp modern işletmelerin erişim güvenliğini sağlamak için dönüştürücü yetkinlik katmanları ekledik.” bilgisini paylaştı.

Google Workspace Ürün Başkan Yardımcısı Yulie Kwon Kim de Google Workspace sektör lideri güvenlik yetkinliklerini pazar lideri güvenlik partnerlerinden oluşan bir ekosistemle genişleterek Workspace müşterilerine kendi güvenlik duruşu ihtiyaçlarını karşılama konusunda seçim özgürlüğü ve esneklik sunduğunu aktardı.

– “ServiceNow'un müşterilere inovasyon sunma misyonu son derece uyumlu”

ServiceNow Teknoloji İş Akışı Ürünleri Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Pablo Stern de ServiceNow ve Palo Alto Networks işbirlikleri kapsamında Prisma SASE Uygulama Hızlandırma teknolojisinin entegrasyonu aracılığıyla her iki platformun güçlü yönlerinden yararlanarak müşterilerinin iş hedeflerine daha etkin bir şekilde ulaşmalarını sağladığına dikkati çekti.

Stern, “Partnerimiz Palo Alto Networks'ün uzmanlığının yanı sıra üstün performans ve müşteri deneyimi sunma taahhüdüyle ServiceNow'un müşterilere pazar lideri inovasyon sunma misyonu son derece uyumlu. İşin geleceğini güvenli ve verimli bir yaklaşımla şekillendirmek için işbirliğimizi yeni bir boyuta taşımaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Slack Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Milena Talavera da kullanıcıların doğru bilgiye ihtiyaç duydukları an ulaşabilmelerinin önemli olduğunu aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

“Yapay zeka destekli bir platform sunma konusunda işbirliğine dayalı bir yaklaşım benimsiyoruz. Ortak müşterilerimiz Palo Alto Networks'ün Uygulama Hızlandırma teknolojisini Slack ile entegre ettiklerinde ciddi performans artışı görüp dosya indirme süresini önemli ölçüde azaltırken güvenliğe öncelik verebilecek. Bu entegrasyonun, kullanıcıların iş günleri boyunca zamandan nasıl tasarruf etmelerini ve daha üretken olmalarını sağlayacağını görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Zoom Global Ekosistem Direktörü Brendan Ittelson da yapay zeka destekli tek işbirliği platformları olan Zoom Workplace'in, şirketlerin bağlantı ve iletişim kurma biçimini yeniden tanımlayarak verimliliği ve etkinliği daha önce görülmemiş düzeyde artırdığına dikkati çekti.

Ittelson, şunları kaydetti:

“Palo Alto Networks'ün uygulama hızlandırıcı özellikli Prisma SASE sistemiyle eşleşme sayesinde hem ekiplerin bağlantı kurma ve işbirliği yapma şeklini yeniden tanımlıyor hem de her etkileşimin sektör lideri güvenlikle korunmasını ve en iyi kullanıcı deneyimi için sürekli optimize edilmesini sağlıyoruz. En ileri teknolojilerin kesintisiz entegrasyonu ve kullanıcı deneyimlerini sunma taahhüdümüz bizi farklılaştırıyor. Bu yetkinliklerimiz sayesinde işletmeleri özgürce güvenli iletişim kurmaları için güçlendirebiliyoruz.”

Diğer Haber

BYD’nin Manisa’daki 1 milyar dolarlık fabrikası için ÇED süreci başladı

Çin merkezli otomotiv devi BYD, Türkiye’deki 1 milyar dolarlık yatırımının ilk adımı olarak Manisa’da inşa etmeyi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir