Anasayfa / Ekonomi / Pluxee’den teknolojinin gücüyle çalışan deneyimine sanatsal bakış

Pluxee’den teknolojinin gücüyle çalışan deneyimine sanatsal bakış

İSTANBUL (AA) – Pluxee Türkiye, FutureBright işbirliği ile yaptığı ve çalışanların nasıl bir çalışma hayatı istediklerine yönelik araştırmasını yapay zekayı kullanarak dijital sanat eserine dönüştürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, araştırmanın görsel çıktıları ve derin analizleri kaynak olarak kullanılan “eXhale” isimli eser, yapay zekanın ayrı imgeleri bütün bir hikayeye dönüştürdüğü çok kanallı video enstalasyonundan oluşuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pluxee Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinem Hekimoğlu, çalışanların iş dünyasına ait duyguları referans alınarak tasarlanan “eXhale” isimli eserin derin ve kapsayıcı bir dönüşümün hikayesi olduğunu vurgulayarak, “FutureBright işbirliğiyle çalışan dünyasını anlamaya yönelik bir araştırma gerçekleştirdik ve sıra dışı bir yöntemle iş dünyasına sunduk. Harvard Üniversitesi çıkışlı ZMET yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları görsel çıktılar ve derin analizler kaynak olarak kullanılıp dijital sanat ile veriler görselleştirildi.

Bununla birlikte yapay zekanın yardımıyla birbirinden farklı imgelerin bütün bir hikâyeye dönüştürüldüğü çok kanallı video enstalasyonu yapıldı. 'eXhale', araştırmanın sonucunda ortaya çıkan ‘çalışanların beklentileri, duygu ve düşünceleri’ni simgeliyor.” ifadelerini kullandı.

Amir Ahmadoghlu, derin ve kapsayıcı bir dönüşümün hikayesi olduğuna değindiği eXhale, farklı disiplinlerin ve araştırmanın görsel sanatla aktarılmış güzel bir örneği olduğunu belirterek, “Görsel sanatların ilham kaynakları hep farklı olmuştur, bazen bir metin bazen bir fenomen ve bazen doğadan esinlenen bir kıpırtı. eXhale'nin ise serüveni görsel imgeler ile başladı. FutureBright'ın görsel kolajlardan oluşan çalışan dünyasına ait verileri eserin çıkış noktasının temelini oluşturdu.

Çalışanların yaşadığı ve yaşamak istedikleri dünyaları betimleyen görsel kolajlar, çalışanların iç dünyalarını gösteren imgelerden oluştu. Salt duygu durumunu aktaran bu imgesel kompozisyonlar, aynı zamanda tekrarı yansıtan çerçeveler haline geldi. Temel olarak bünyesinde kontrast barındıran bu kompozisyonlar sanat eserinin hikayesini yarattı.” değerlendirmesinde bulundu.

Eserdeki hikaye anlatımını çalışanların farklı dünyalara ait duygularını referans alarak ortaya çıkardıklarını aktaran Amir Ahmadoghlu, “eXhale'in görsel hikayesi, veri havuzunu temsil eden ve yapay zekayla üretilen görsel imgelerin bulutuyla başlıyor. Renklerin soluk ve soğuk olduğu bu karenin devamında, bizi şehri ve çalışma ortamlarını temsil eden sonsuz bir gökdelenlerin bulunduğu bir yol karşılıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Diğer Haber

Trafikteki araç sayısı 31 milyon

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayındaki kara taşıtları istatisiğini açıkladı. Ekim ayında 209 bin 401 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir