Anasayfa / Ekonomi / Türkiye Müteahhitler Birliği’nden iş makinesi açıklaması: Sağlıklı bilgi akışı sağlanamıyor

Türkiye Müteahhitler Birliği’nden iş makinesi açıklaması: Sağlıklı bilgi akışı sağlanamıyor

OLCAY BÜYÜKTAŞ

Ülkeyi yasa boğan ve 10 ili etkileyen depremin ardından iş makinelerinin deprem bölgelerine gitmesi çağrısında bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği’nden bölgeden bilgi akışının kolaylıkla sağlanamadığı, zor bir süreç yaşandığı yorumu geldi.

Bloomberght.com’a konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) TMB Başkanı Erdal Eren, hangi bölgelere kaç ekibin gittiği, ağırlıklı çalışmaların nelerde yoğunlaştığı sorularına ilişkin, “Sağlıklı bir bilgi akışı olamıyor. Yollarda sorunlar yaşanıyor. Yollar bozulmuş olduğu için bazı bölgelerde ‘bizden izinsiz yola çıkmayın’ deniliyor” bilgisini verdi.

Çıkan ekiplerle irtibat kurulmasında güçlük yaşandığını aktaran Eren, “Olay sadece makine değil, onu kullanan operatörün de gitmesi gerekiyor. O da ayrı lojistik sorunlar doğuruyor. Kim nerede kalacak, ne yiyecek, yakıtı nereden alacak soruları yanıt bulamıyor” diye konuştu.

İlk 48 saat çok önemli

TMB, depremin ilk gününde üyelerine olası ihtiyaçlar konusunda çağrıda bulunmuştu.

Birlik tarafından yapılan açıklamada, “Bugüne kadar bu tür felaketlerde TMB üyelerinin sergilediği gayret ve vermiş oldukları yoğun destek dikkate alındığında, özellikle depremi yaşayan şehirlerimizde veya yakın bölgelerde faaliyetleri bulunmakta olan üyelerimizin mevcut deprem enkazının kaldırılmasına yönelik çalışmalara destek vermek üzere öncelikle yetkili mercilerden gelecek taleplere uygun olarak ve yine yetkili mercilerle koordineli bir şekilde makine/ekipman desteğinde bulunmalarının, bu olumsuz tablonun bir an evvel ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir” ifadeleri yer almıştı.

MÜSİAD’dan yardım

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremler sonrası büyük yıkıma uğrayan bölgelere yardım gönderdi.

Derneğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda Ankara, Burdur, Sivas, Uşak, Ordu, Batman, Van, Bursa, Kırıkkale, Denizli, Kocaeli başta olmak üzere birçok ilden çok sayıda yardım aracı ve iş makinesinin afet bölgesine sevk edildiği belirtildi.

Kalyon’dan ekipman desteği

Kalyon Holding de Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsünün barınma ve diğer imkânlarını Gaziantepli hemşehrilerinin kullanımına açtıklarını ve diğer yandan, enkazdan kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere bölgemizdeki 82 kamyon, 22 TIR, 10 vinç, 40 ekskavatör, 7 telehander teleskobik forklift, 34 loder, 28 tonluk yakıt tankeri, 9 ışık kulesi, 13 babcot, 256 operatör, mühendisler ile çok sayıda şoför ve uzman personeli seferber ettiğini duyurdu.

Açıklamada, şantiyelerden iş makineleri ile İGA’dan Acil Kurtarma Ekibi’nin de bölgeye intikal ettiği belirtildi.

Diğer Haber

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş hakkında 240 yıla kadar hapsi isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davayla birleştirilmesi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir