Anasayfa / Ekonomi / Uzmanlar: G7’nin Rus petrolünün fiyatını sınırlaması imkansız

Uzmanlar: G7’nin Rus petrolünün fiyatını sınırlaması imkansız

Enerji analistleri, G7 ülkelerinin Rus petrolüne yönelik tavan fiyatı uygulama tasarısının başarısız bir girişim olacağını düşünüyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ev sahipliğinde Bavyera’da haziranda düzenlenen G7 Zirvesi’nin en önemli tartışma başlıklarından biri artan enerji fiyatlarına yönelik atılacak adımlardı.

Almanya, ABD, İngiltere, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada’dan oluşan grubun Rusya’ya olan enerji bağımlılığını azaltmak için yeni bir yol arayışında olduğu gündeme gelmişti.

G7 ülkelerinin hem Moskova’nın petrol gelirlerini azaltmak hem de artan enerji fiyatlarının önüne geçmek için fiyat sınırlaması getirebileceği basına yansımıştı.

Ancak uzmanlar kilit üretici ve tüketici konumundaki ülkelerin dahil olmaması durumunda planın geri tepebileceğini belirtiyor.

CNBC’ye konuşan bağımsız petrol analisti Neil Atkinson, “Ben de kafası karışanlardan biriyim. Bunun gibi bir tasarı ancak kilit roldeki tüm üreticilerin ve en önemlisi tüm temel tüketicilerin birlikte çalışmasını sağlarsanız ve sonrasında planı uygulamak için bir yol bulursanız işe yarayabilir” ifadelerini kullandı.

Atkinson, Rus petrolünün en büyük tüketicileri arasında Çin ve Hindistan’ın yer aldığını vurguladı. Petrol analisti her iki ülkenin de indirimli Rus ham petrolünden “büyük fayda sağladığını” dile getirdi.

Rus petrolü, varili yaklaşık 110 dolardan satılan brent tipi ham petrole kıyasla 30 dolar daha ucuza satılıyor.

Atkinson ayrıca Rusya-Ukrayna savaşına atıfla Çin ve Hindistan’ın Kremlin’i açıkça kınamadığını ve bu açıdan uluslararası birliğin söz konusu olmadığının altını çizdi.

Petrol analisti, “Her halükarda Ruslar orada öylece oturup hiçbir şey yapmayacak. Petrol ve hatta gaz kaynaklarıyla oyun oynayabilirler… G7’yi çileden çıkarabilirler, bu yüzden bu planın gerçekten umutsuz bir girişim olduğunu düşünüyorum” diye ekledi.

Öte yandan İngiltere merkezli araştırma şirketi Energy Aspects’in kurucu ortağı ve araştırma direktörü Amrita Sen de söz konusu mekanizmanın işlevli olmadığını belirtti.

Sen, “Planı etraflıca düşünmediler, Hindistan ve Çin’le görüşmediler. Gerçekten bunu kabul edebileceklerini mi düşünüyoruz? Ve hakikaten Rusya’nın bunu kabul edip misilleme yapmayacağını mı sanıyoruz? Bana çok ama çok iyi bir teorik kavram gibi gelse de pratikte işe yaramayacak” ifadelerini kullandı.

Sen ayrıca dünyanın diğer ülkelerinin Batılı politika yapıcılarla hemfikir olduğu görüşünün de doğru olmadığını belirtti.

Norveç merkezli bağımsız enerji araştırma şirketi Rystad’ın yöneticilerinden Claudio Galimberti ise Rus petrolüne sigorta yoluyla tavan fiyatı uygulanabileceğini söyledi.

Galimberti petrol sevkıyatı için gerekli sigorta uygulamalarının zorlaştırılmasının sonuç verebileceğini ancak yine de belirli engellerin olduğunu dile getirdi. Rusya’nın tavan fiyatının maliyetlere yakın olduğunu düşündüğü durumda petrol satmama kararı alabileceğini dile getiren Galimberti’ye göre planı raydan çıkarabilecek birçok unsur mevcut.

Özellikle Çin’in jeopolitik nedenlerden ötürü Rusya’nın yararına adımlar atabileceğini belirten Galimberti tavan fiyatı uygulamasının yine de düşünmeye değer bir önlem olduğunu ifade etti.

DS Oxygen Absorber Nedir ?

DS Oksijen Emici(Oxygen Absorber); bulunduğu ortamdaki oksijeni emerek %0,1 seviyelerine indiren aktif bir paketleme çözümüdür. Ürünün görevi kullanıldığı ambalajın içindeki oksijeni emerek, gıdaların bozulmasını engellemek ve buna bağlı olarak doğal bir şekilde raf ömrünü uzatıcı bir rol oynamaktır. Oksijen Emici paketlerin amacı ambalaj içerisinde ki oksijeni emmek olduğu için, dışarıdan kesinlikle içeriye oksijen girmemesi gerekmektedir .Bu sebeple minimal gözenekleri olan kısaca bariyerli olan ve geçirgen olmayan ambalaj çeşitleriyle kullanılması zorunludur. Aksi durumda Oksijen Emici kullanmış olmanın hiçbir faydası olmayacaktır. Ambalajın ağız kısmının çok iyi kapatıldığından emin olunması gerekir.

Ürün Raf Ömrünü Uzatır.

Sağlıklı Çözüm Üretir.

Ürün Kalitenizi Arttırır.

Orjinal Tat ve Lezzeti korur.

Pars alüminyum tozu,parsbakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Parsdemir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksitmürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,parssülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,parssepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars limesülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,parssilisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,parsmagnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyumoksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,parsnikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibdentozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyumsilikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsilnem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,parsmagnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyumsülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars madentozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinkooksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsilsilikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyumtozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,keko75kalay sökücü,kaojel tarımsal kaplama jeli,serajel sera üsüt kaplama jeli,bakırtozu,nital dağlama solüsyonu,pcb test kiti,fire assay fluks,sgs,alfredkniht,bronz tozu,ironfer ağırlık tozu,demir tozu,kurşun tozu,sarı kurşunoksit,mürdesenk,pirinç tozu,ferro alaşım tozları,nanomikron.com,nanomikronmetal tozları,muskovit,kuvars tozu,silika tozu,mika tozu,kalsine kaolin,rafinesaf kaolin,meta kaolin,dmrsüren şirketler grubu,mikronize madenler,kalsiyumoksit,kalsiyum hidroksit,claypacks oksijen emici,grafit tozu,yağlı grafit,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

0216 4421200-05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com

kaucukdergisi.com

Diğer Haber

Trafikteki araç sayısı 31 milyon

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayındaki kara taşıtları istatisiğini açıkladı. Ekim ayında 209 bin 401 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir