TÜİK, işsizlik rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre işsiz sayısı bir önceki aya göre 275 bin kişi arttı. Nisan 2020’ye göre ise 531 bin kişi artarak 4 milyon 511 bin kişi oldu. Rakamlarla ifade edilen işsiz vatandaşlar, TÜİK verilerini yorumladı.
Daha önce kuryelik yapan ancak 4 ay önce işsiz kalan 23 yaşındaki Enes Dağkilit, İŞKUR’a gelerek bir umut iş arayanlardan. Dağkilit, “İşsizlik rakamlarına inanmıyorum. Daha fazladır bence. Etrafımda çok fazla işsiz var. Geçim sıkıntısı pandemiden dolayı da aşırı derecede arttı.” diye konuştu.
TÜİK’in açıkladığı rakamlara inanmadığını ve güvenmediğini söyleyen Arkın Cengiz, “Cumhurbaşkanını memnun etmek için öyle açıklamalarda bulunmasınlar. Gerçek rakamları halka aktarsınlar. Sayın Cumhurbaşkanından ricamız, yol yapsınlar sağolsunlar ama şunu bilsinler yol yenmiyor. Köprü yapsınlar sağolsunlar ama köprü yenmiyor. Bunlar tabi ki ihtiyaçlarımız. İhtiyaçlarımız doğrultusunda hizmet sunsunlar, sağolsunlar ama şunu da unutmasınlar, asfalta ekmek banılmıyor. Ekmek banacağımız insanların ekmeğini aşını da kazanabileceği yollar da bize sunsunlar. Sayın Cumhurbaşkanı veya TÜİK’in yetkilileri nereden bakıyorlar da o rakama bilmiyoruz. Biz halkın içinde olan insanlar olarak işsizlik rakamlarının o şekilde olmadığını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Tekstil işçisi olarak çalışırken 1 yıl 4 ay önce işsiz kalan 41 yaşındaki Özkan Okumuş, o günden beri iş arıyor. Sürekli İŞKUR’a gelen ancak henüz iş bulamayan Okumuş, hasta annesine bakmak için çalışmak zorunda olduğunu anlattı. Okumuş, “Kendi taraflarını ve kendi akrabalarını işe almasınlar hep. Bize de yardım etsinler. Tekstil olur, market olur ne iş olursa yaparım. Ben AKP üyesiydim. Bana iş bulacaklarını söylemişlerdi ancak bulmadılar.” diye konuştu.
Pandemiden dolayı 17 yıllık işyerini kapatan ve işsiz kalan Zeki Yalçın Kaya, herkesin derdinin işsizlik olduğunu kaydetti. Kaya, “275 bin artan işsiz sayısından biri benim ve arkadaşlarım da isşiz” dedi.
Neden Potasyum Silikat Kullanılmalı?
Besleme programına alacağınız potasyum silikat bitkilerinize birçok fayda sağlayacaktır.
Çevre stresine, sıcak hava,soğuk hava, su ve toprak toksisitesini azaltma, büyüme de kök ve yaprakta büyük faydası vardır.
Topraktaki faydalı bakterilere katkısı sayesinde kök gelişimine%80’e kadar faydası olur.
Doğal bir fungusit olarak işlev görür. Bitki üzerine sıkılan potasyum silikat bitki üzerinde görünmez bir bariyer oluşturarak böcek ve mantar saldırılarını minimize ederek bitkinin zarar görmemesini sağlar. Bu sayede yetişen bitkilerin hastalıklara ve diğer zararlılara direnç kazanmış olur. Kök bölgesinde besin elementlerinin alınımını, yapraklardaki klorofil konsantrasyonunu ve RUBP karboksilaz enzimini dengeleyerek bitkinin kuvvetli bir şekilde gelişmesini sağla
Yapılan araştırmalar sonucunda klonlanan ürünlerde ve yeniden döllenen tohumların çimlenmesinde %90 a kadar bir artış gözlemlenmiştir. Bir başka araştırmada ise kuru meyve ağırlığına da etkisi olduğu görülmüştü
Kalsiyum ve borun birbirleri üzerinde sinerjik etkisine silikon desteği eklendiğinde topraktan kolayca alınamayan, taşınması zor olan kalsiyumun aşağıdan yukarı taşınmasında asansör görevi görür.
Çinko eksikliğini, aşırı fosfor, mangan, sodyum ve alüminyum toksisitesini tolere eder.
DMRSÜREN Kimya Ltd.Şti
0216 4421200-0216 4426626-0552 3307100-0552 3308100
POTASYUM SİLİKAT NE İŞE YARAR?
Kutikula tabakasının hemen altında epidermal hücrelerde bir tabaka halinde toplanır.
Biotik ve abiotik streslere karşı bitkiyi korur.
Silisyumun hücre duvarında toplanması ile böceklere karşı mekanik bir koruma etkisi sağlanır. B öcekler silisyum ile kuvvetlenmiş kutikula tabakasını geçmekte zorlanır.
Çeltikte yapılan silisyum uygulama çalışmalarına göre silisyumun çeltik yapraklarını önemli ölçüde dikleştirmiş ve kontrol (Silisyum uygulanmayan) bitkilerine göre bitki kuru ağırlığının arttığı gözlenmiştir.
Silisyum uygulanan bitkilerin daha canlı bir yeşil renge sahip olduğu rahatça göze çarpar. Bunun sebebi, yaprakların 40–70 derecelik artışları ışıktan yaralanmayı arttırdığı için bitkilerde fotosentez oranını %36 oranında arttırır ve bu da bitki kuru ağırlığında artış sağlar.
Narda Kirazda ve Domateste Çatlamaya SON..!!!
Hububatta Başakların Yatmasına ve Dane Dökümüne SON..!!!
Bitkilerde Aşırı Terleme ile Bitkilerde Su Kaybına SON..!!!
Mısır Bitkisinde Yatma Problemine SON..!!
Kimyadeposu.com
Tarım Kimyasalları,Yem katkıları Mineralleri,zeolit,sepiyolit,diyatomit,kaolin,sunshield gölge tozu,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars sıvı kükürt,parvet hayvan yara tozu,parspet hayvan bakım ve yara tozu,badimon yara tozu,çinko metal tozu,demir tozu,manganez dioksit,mangan dioksit,mangan tozu,mikronize mangan,hayvan altlığı,hadjin yılan kovucu,pars lime sülfür,bit-pire kovucu,nangrafi,nano tozlar,metal tozları,maden tozları,nano partiküller,dmrsüren,dmrsüren kimya,kimyadeposu.com,çinko sülfat,bakır sülfat,mangan sülfat,magnezyum oksit,magnezyum sülfat,demir sülfat,kalsiyum oksit,kalsiyum hidroksit,potasyum silikat,potasyum hidroksit,hekzatetramin,sodyum lignosülfonat,potasyum lignosülfonat,grafit tozu,mikronize grafit,kimyadeposu.com