Anasayfa / Ekonomi / Zeytin talanına geçit yok!

Zeytin talanına geçit yok!

Yüzlerce yurttaş, Burhaniye’de “Zeytinliklerin talanına, pahalılığa hayır” mitingi düzenledi. Zeytin üreticisi Aygür, talana karşı mücadele ettiklerini söylerken, Dönmez, “Bu zulüm cumhuriyet tarihinde görülmedi” dedi.

BirGün’e konuşan çiftçilerden Ali Aygür maden yasasına ve talana karşı mücadele ettiklerini, yeni yasanın her yeri talan edeceğini söyledi. Mevcut var olan yasanın yeterince zararı olduğunu belirten, Bülent Esen “Üreticinin elinde olmadığı zaman zeytinyağının litresi 60 TL, üreticinin elinde olunca 5 TL. Bunu artık herkesin anlaması lazım. Hiç kimse kömür madeni ve altın madeni yemiyor ama zeytin yüz yıllarca yeniyor. Mevcut iktidar bunların hiçbirini düşünmüyor” dedi.

Tahtacı Köyü’nden zeytin üreticisi Dilek Dönmez, “Milletin seçtiği mevcut iktidarın halkına bu kadar zulüm ettiği cumhuriyet tarihinde görülmemiştir. İktidarın neler düşündüğünü aklım bir türlü almıyor. Bizim köyümüz baraj altında kalıyor ve ÇED toplantısı için geldiklerinde biz toplantıyı yaptırmadık. Bizim zeytinliklerimiz istimlak ediliyor. Biz bu kanunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

mada, bölgenin en önemli gelir kaynaklarından zeytinciliğe yeni bir darbe daha vurulmak istendiği vurgulandı. Zeytinliklerin enerji ve maden şirketlerinin yağma ve talan projelerine açılmak istendiği belirtilen açıklamada, “Zeytinlikleri ağaçları taşıma bahanesiyle kesime açacaklarını söylüyorlar ancak bu taşıma işlemi birkaç ağaç için yapılabilir, bütün ağaçların taşınmayacağı belli olup hızlıca zeytinlikler kesilecektir. Bu zamana kadar, kaç maden sahasında arama faaliyeti bittikten sonra ağaçlandırma yapıldı? Bir zeytin ağacının büyümesi yıllar almaktadır. Zeytinlik, olduğu yerde zeytinliktir, yüzlerce yıllık ağaçları ve ekosistemi taşımak mümkün mü?” denildi.

AKP’nin doğayla savaştığı dile getirilen açıklamada şunlar söylendi: “Bu yönetmelik zeytini madenciye peşkeş çekmektir. Bu yönetmelik; zeytini kutsal görenlerin, kutsalına saldırmaktır. Bu yanlıştan derhal dönülmesi gerekmektedir. Günümüzde tüm dünya gıda kriziyle uğraşıyor. Türkiye’de tarım alanları sürekli olarak daralıyor. Bu yönetmelik ile tarımsal üretimimiz tamamen tehdit altına giriyor. Edremit Körfezinde de 10 milyon zeytin ağacının yanında 35 bin zeytin üreticisi vardır. Ama bu işten ekmek yiyen 150 bin kişi bulunmaktadır. Daralan zeytin alanları zaten yüksek olan işsizliği yüksek olan enflasyonu daha da arttıracaktır. Zeytinliklerin talanına izin vermeyeceğiz. Zeytin Yurdumuzdur işgal ettirmeyeceğiz. Ölmez ağacımızdır.”

Pars Grafit Nerelerde Kullanılır?

1. Makina Parçalarında Yağlayıcı Olarak
Makina parçaları üzerinde uzun müddet yapışabilmesi özelliği ile, makina yataklarında yağlama maddesi olarak kullanılabilir. Bu alan için kullanılabilecek grafitin çok saf olması (en az % 95 grafitleşmiş karbon) ve kuvars gibi sert mineralleri içermemesi gerekir. Taşıyıcı sıvının türüne bağlı olarak, grafit burada kuru veya yaş bir tabaka oluşturur. Kuru tip, fırın zincir ve arabalarında, motor silindirlerinde, deniz araçlarında ve kimyasal tesislerde; yaş tabaka türü ise, yüksek basınç altında, bilyalı yataklarda kullanılır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

2. Döküm Sanayinde
% 40 – 60 grafitleşmiş karbon içeren grafit tozlarının, asıl kullanıldığı yerler dökümhanelerdir. Kil ve kumla karıştırmak suretiyle döküm kalıpları yapımında kullanılır. Bentonit veya olivin ile karıştırılıp, öğütülmüş kok kömürü tozu ve petrol koku, bu sanayii dalında grafiti ikame edebilmektedir.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

3. Kurşun Kalem Ucu Yapımında
Kurşun kalem ucu, işlenmiş kaolen, bentonit ve grafit karışımından yapılır. Bu kullanıma en uygun grafit türü, ince taneli ve kompakt olanıdır. Yumuşaklığı nedeniyle, daha çok doğal grafit tercih edilir. Saflığının yüksekliği oranında, bu alandaki kıymeti artar. Düşük kaliteli kalem uçları için amorf grafit kullanılır. Her iki durumda da arzu edilen grafit türü, aşındırıcı madde (kuvars gibi) içermeyen ve % 96 oranında grafitleşmiş karbona sahip olandır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

4. Motor ve Jeneratör Fırçaları İmalinde
Bu malzemeler, yüksek sıcaklıktaki amorf veya damar türündeki doğal grafitten yapılır. Bu amaçla uygun grafitin grafitleşmiş karbon miktarı % 85’ten fazla olmalıdır. Grafit fırça yapımında, zift, katran veya reçine ile bağlanmış grafit ve metal tozları (bakır veya gümüş) kullanılır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

5. Grafitin Diğer Kullanım Alanları
Son senelerde kuru pil sanayiinde, bol miktarda grafit kullanılmaya başlanmıştır. Bunun için pul türü (levhamsı) ve grafit tozu en uygunu olup, en az % 85 grafitik karbon içermesi gereklidir.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.kauçukdergisi.com

Diğer Haber

Petrol fiyatlarında sert düşüş: Benzin ve mazot fiyatlarına yansıyacak mı?

Motorine zam geliyor (22 Kasım 2024 akaryakıt fiyatları)

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte güncel benzin, motorin ve LPG (otogaz) fiyatları gündemdeki yerini koruyor. Bu gece yarısından itibaren …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir