Anasayfa / Ekonomi / 2008 krizinin başarılı tahmincisinden ABD için yeni uyarı

2008 krizinin başarılı tahmincisinden ABD için yeni uyarı

Pandemi sonrası değişen çalışma biçimleri pandeminin etkilerinin tamamen silinmesine rağmen belli düzeylerde geçerliliğini korurken ABD’de ofis piyasası ile ilgili yeni bir uyarı geldi.

Hayman Capital Management’ın Kurucusu Kyle Bass, işyeri trendleri değişirken ve faiz oranları artarken ABD’de ofis sektörünün zorlanacağını ve bunun bankacılık sektörüne de yansıyacağını öngördü.

Bass, Bloomberg TV’ye verdiği röportajında “ABD’deki bankalar ofis piyasası dolayısıyla 200-250 milyar dolar arasında para kaybedecek. Bankalarda yaklaşık 2 trilyon dolarlık özkaynak olduğu düşünüldüğünde bu rakamın ABD bankacılık özkaynağına yüzde 10’luk bir darbe vurabilir” şeklinde konuştu.

2008 finansal krizinden önce yüksek riskli mortgage kredilerine karşı başarılı bir öngörüde bulunan Bass ofis alanlarının ticari gayrimenkul piyasasında kayıp bildirecek ana sektör olduğunu belirtti.

Bass’e göre ABD’de daha eski ve düşük kalitedeki ofis binalarının tasfiye edilmesi gerekecek.

Öte yandan yüksek faiz oranları ve sıkı kredi koşulları gayrimenkul geliştiricilerinin işini daha da zorlaştırıyor.

Fed’in faiz oranlarını daha fazla artırmasını beklemezken, ücretlerin güçlü kalacağını tahmin eden Bass “Ücretler konusunda yapışkan bir durumla karşı karşıya kalacağız ve önümüzdeki 6-8 ayda ekonominin gerileyeceğini göreceğiz” dedi.

Diğer Haber

Vakıf GYO’ya “Kurumsal Yönetim Notunu En Çok Artıran Kuruluş” ödülü

İSTANBUL, (AA) - Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından "Kurumsal Yönetim Endeksi'nde Notunu En Çok Artıran Kuruluş" ödülüne layık görüldü.Şirketten yapılan açıklamaya göre, kurumsal yönetim...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir