Anasayfa / Ekonomi / Şi’nin, pandemi sonrası ilk ziyareti Putin’e

Şi’nin, pandemi sonrası ilk ziyareti Putin’e

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, koronavirüs pandemisinin başından beri yapacağı ilk yurtdışı seyahatinde Putin’le görüşecek.

Rusya’nın Ukrayna konusunda Batı’yla yaşadığı gerilim, Tayvan krizi ve küresel ekonomideki yavaşlamaya karşın Şi, çarşamba günü Kazakistan’ı ziyaret edecek.

İkili görüşme Şi’nin nüfuzunu göstermesi için fırsat olarak görülürken Putin’in de, Rusya’nın Asya’ya yakınlaştığının sinyalini vermesini sağlayacağı belirtiliyor.

Yeni yaptırımların arifesinde

Batı’nın Ukrayna’yı işgali sebebiyle Rusya’ya yönelik yeni yaptırım arayışlarına girdiği sırada iki liderin görüşmesi ABD’ye muhalefetlerinin de bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Şi’nin 16 Ekim’deki Komünist Parti kongresinde üçüncü beş yıllık bir dönemi daha kazanarak bir ilke imza atması bekleniyor.

Şi ile Putin en son Şubat ayında, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin hemen öncesinde görüşmüş, iki ülke arasında “sınırsız” işbirliği ilan etmişlerdi.

Diğer Haber

Maliye enflasyon düzeltmesine yönelik geniş kapsamlı denetim başlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon düzeltmesi yapan mükelleflerin, bilançoları üzerinde yapılan analizlerde riskli …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir