Anasayfa / Ekonomi / Akbank LAB yenilenen inovasyon merkezini açtı

Akbank LAB yenilenen inovasyon merkezini açtı

İSTANBUL (AA) – Akbank LAB, yenilenen inovasyon merkezini Girişimcilik Haftası’nda açtı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank’ın inovasyon ve girişimcilik odaklı çalışmalarını koordine eden Akbank LAB’in yenilenen merkezi, Girişimcilik Haftası kapsamında Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce’nin ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla açıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yüce, yenilenen Akbank LAB’ın Akbank’ın geleceğin çözümlerini sunma misyonunu güçlendireceğini kaydetti.

Yüce, amaçlarının Akbank’ı yenilikçi teknoloji ve finans girişimlerinin ilk tercihi ve en güvenilir çözüm ortağı yapmak olduğunu belirterek, “Dolayısıyla bu yenilemeyi Akbank kültürü ve gelişim stratejisinin bir sonucu olarak görüyoruz. Akbank LAB; 2024 yılında, finansal teknolojilerin geliştirilmesi, en yeni dijital çözümlerin araştırılması, geleceğin öncü teknolojileriyle deneyimlerin paylaşılması ve yenilikçi iş modellerinin geliştirilmesi gibi faaliyetlerini çok güçlü bir şekilde sürdürecek.” ifadelerini kullandı.

– “İlklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz”

Burcu Civelek Yüce, Akbank LAB'ın küresel trendler ve ihtiyaçlar odağında 2016’dan bu yana, açık inovasyon ve kurum içi girişimcilik üzerine odaklanarak faaliyetlerini yürüttüğünü vurgulayarak, “Her yıl 1.000’e yakın ekosistem oyuncusuyla iletişim halindeyiz ve sadece 2023’te 700’den fazla teknoloji girişimiyle görüşmeler gerçekleştirdik. Akbank LAB, ‘Venture Client’ modelini benimseyerek ürün geliştirme süreçlerini hızlandırıyor. Bugüne kadar farklı ülkelerden teknoloji girişimleriyle 40’a yakın inovasyon projesi gerçekleştirdik. Bu projelerden 16’sı başarıyla sonuçlandı ve ölçeklendirildi. Şu anda 4 projemiz de bu kapsamda sırada bekliyor. Önümüzdeki dönemde açık inovasyon iş ortaklıklarımızı güçlendirerek ilklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, gelecek 3 yılda imza attığımız inovasyon projesi sayısını iki katına çıkarmak.”değerlendirmesinde bulundu.

Akbank Hackathon etkinliklerini 2023 yılında afet öncesi, afet anı ve afet sonrasındaki ihtiyaçlara yönelik fikirlerinin geliştirilmesi odağında tuttuklarını ifade eden Yüce, şu açıklamada bulundu:

“Sosyal inovasyon platformu imece ile yürüttüğümüz Regenerative Finance (ReFi) Türkiye programında önemli adımlar attık. Endeavor ile birlikte yürüttüğümüz ve 5. dönemini tamamladığımız Boost The Future programı sayesinde büyüme aşamasındaki 12 girişimin daha hızlanma süreçlerinde destek olduk. Web3 Ekonomisi Eğitimi gibi etkinliklerle genç profesyonellere yeni teknolojileri tanıttık. Ekosistemi geliştiren bu çalışmalarımızın yanı sıra teknoloji altyapımız ve finans deneyimimizle pek çok yeniliği hayata geçirdik.”

Diğer Haber

206 kaza kara noktasında 2028 sonuna kadar iyileştirme yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 2028 sonuna kadar 206 kaza kara noktasında iyileştirme yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir