Anasayfa / Sektör Firmaları / Çamlı Yem Besicilik’ten 40 milyon dolarlık ihracat hedefi

Çamlı Yem Besicilik’ten 40 milyon dolarlık ihracat hedefi

Yaşar Topluluğu’nun tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerindeki temsilcisi olarak 1983 yılında kurulan Çamlı Yem Besicilik, 2023 yılı ihracat hedeflerini yukarı yönlü güncellediklerini açıkladı.

Pınar Et ve Çamlı Yem Besicilik Başkan Yardımcısı Tunç Tuncer, 2023 yılında Çamlı Yem Besicilik’in ihracatını 40 milyon dolara çıkararak, İngiltere, Ukrayna, Polonya, Fransa, Gürcistan pazarlarına yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin tarım ve hayvancılık sektöründe geleceğine inandıklarını belirten Tunç Tuncer, “Avrupa’nın sayılı büyük tesislerinden olan büyükbaş ve kanatlı yemi fabrikalarımızda, Endüstri 4.0 ilkeleriyle uyumlu büyükbaş yemi, kanatlı yemi, özel ve fonksiyonel yem üretimi gerçekleştiriyoruz.

Ayrıca yıllık toplam 12 bin 500 ton balık üretim kapasitesi ile kültür balıkçılığında öncü rol üstleniyoruz. Levrek, çipura ve granyöz ürün gruplarında Türkiye’de helal sertifikası alan ilk firmalardan biriyiz. 2022 yılında taze balık ürünleri kategorisinde 24,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Levrek ve çipura ürünlerimiz ile Avrupa, Kuzey Amerika ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere, çok sayıda ülkeye ihracat yapıyoruz.

2023 yılında hedefimiz toplam ihracatımızı 40 milyon dolara çıkararak İngiltere, Ukrayna, Polonya, Fransa, Gürcistan pazarlarında yer almak. 2023 yılında devreye girecek olan yeni paketleme tesisimiz ile ihracat kanalına yönelik özel paketli hem işlenmiş hem de dondurulmuş levrek ve çipura ürünlerini tüketicilerimizin beğenisine sunmak istiyoruz” dedi.

‘Yem endüstrisi, hayvancılıkta sürdürülebilir büyüme için en önemli unsur’

Artan dünya nüfusu nedeniyle et, süt ve balık dahil olmak üzere hayvansal protein talebinin dünya genelinde artmaya devam ettiğini ve bu talebin dünya karma yem pazarındaki büyümeyi destekleyeceğini gösterdiğini söyleyen Tunç Tuncer, “BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen tahminlere göre, 2050 yılına kadar 9,3 milyarlık bir dünya nüfusunu beslemek için yüzde 60 daha fazla gıda üretmemiz gerekecek. Oluşacak talep doğrultusunda hayvansal protein üretiminin ve buna bağlı olarak hayvansal protein ihtiyacının artması bekleniyor.

Bununla birlikte, karma yem sektörünün rolü ve etkisi de artacaktır. Yem endüstrisi, hayvancılıkta sürdürülebilir büyüme için en önemli unsur. Karma yem de hayvansal proteinlerin güvenli ve besleyici bir şekilde temin edilmesini sağladığı için küresel gıda endüstrisinde önemli bir rol oynuyor. Hayvansal protein üretimindeki her artış, sürdürülebilir hayvansal üretim için yem üretiminde de önemli bir artış sağlanmasını gerekli kılıyor.

Kaliteli süt ve et ürünlerine yönelik artan talep, sanayileşmedeki hızlı artış, karma yem pazarının büyümesini arttıracak faktörler arasında yer alıyor. 2022 yılında Çin, ABD, Brezilya, Hindistan, Meksika, İspanya, Rusya, Türkiye, Japonya ve Almanya dünya karma yem üretiminde ilk 10 ülke arasında yer aldı” diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haber

Medipol Sağlık Grubu, Parkinson için yeni bir tedavi uygulamaya başladı

İSTANBUL (AA) - Medipol Sağlık Grubu, Parkinson gibi titreme hastalıklarında yeni bir tedavi yöntemi olan "Akıllı Sesötesi" tedavisini (MRgFUS) Türkiye'de ilk defa uyguladı.Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, esansiyel ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir