Anasayfa / Ekonomi / Çiftçinin elektrik faturası isyanı

Çiftçinin elektrik faturası isyanı

Manisa‘da üzüm bağı sulaması yapan çiftçi Atilla Üncü, 10 bin 571 liralık elektrik faturasını öderken zorla iki taksit yaptırılıp, 484 lira vade farkı alındığını söyledi. Ödediği iki ayrı faturada istemediği halde dağıtım şirketinin 2 taksit yaptığını ve vade farkı yansıttığını anlatan çiftçi Üncü, “Babam 27 yıl Manisa Ziraat Odası başkanlığı yaptı. Vefat edince çiftliği üzerimize aldık. Kuyu suyu kullandığım için elektrik faturam 10 bin 517 lira geldi ancak 11 bin 002 lira alındı. 484 lira farkın vade farkı olduğunu öğrendim” diye konuştu.

Üzüm bağlarını kardeşleriyle birlikte devraldıklarını anlatan Atilla Üncü, elektrik faturası konusunda yaşadığı sorunu SÖZCÜ’ye anlattı: “150 dönüm kuru üzüm yetiştiriciliği yapıyoruz. Kanal suyu gelmeyince kendi ruhsatlı kuyumuzdan çıkardığımız su ile sulama yapıyoruz. Taksit istemiyoruz deyince de ‘bize verilen talimat böyle’ deniyor. İstemediğimiz halde taksit yapılarak, vade farkı alınıyor. Birileri bu şirketleri durdursun.”

Atilla Üncü, kuyu suyu dışında çiftlik için gelen elektrik faturasında da benzeri sorunla karşılaştığını söyledi.

1.557 lira olarak gelen faturanın da taksitlendirildiği ve 44 lira vade farkı ile 1.601 lira ödemek zorunda kaldığını anlatan Üncü, “Şu anda benim gibi başka çiftçi arkadaşlar da var. Bizi kim savunacak” dedi.

POTASYUM SİLİKAT NE İŞE YARAR?

Kutikula tabakasının hemen altında epidermal hücrelerde bir tabaka halinde toplanır.

Biotik ve abiotik streslere karşı bitkiyi korur.

Silisyumun hücre duvarında toplanması ile böceklere karşı mekanik bir koruma etkisi sağlanır. B öcekler silisyum ile kuvvetlenmiş kutikula tabakasını geçmekte zorlanır.

Çeltikte yapılan silisyum uygulama çalışmalarına göre silisyumun çeltik yapraklarını önemli ölçüde dikleştirmiş ve kontrol (Silisyum uygulanmayan) bitkilerine göre bitki kuru ağırlığının arttığı gözlenmiştir.

Silisyum uygulanan bitkilerin daha canlı bir yeşil renge sahip olduğu rahatça göze çarpar. Bunun sebebi, yaprakların 40–70 derecelik artışları ışıktan yaralanmayı arttırdığı için bitkilerde fotosentez oranını %36 oranında arttırır ve bu da bitki kuru ağırlığında artış sağlar.

Narda Kirazda ve Domateste Çatlamaya SON..!!! 
Hububatta Başakların Yatmasına ve Dane Dökümüne SON..!!! 
Bitkilerde Aşırı Terleme ile Bitkilerde Su Kaybına SON..!!! 
Mısır Bitkisinde Yatma Problemine SON..!!

 

Kimyadeposu.com

Tarım Kimyasalları,Yem katkıları  Mineralleri,zeolit,sepiyolit,diyatomit,kaolin,sunshield gölge tozu,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars sıvı kükürt,parvet hayvan yara tozu,parspet hayvan bakım ve yara tozu,badimon yara tozu,çinko metal tozu,demir tozu,manganez dioksit,mangan dioksit,mangan tozu,mikronize mangan,hayvan altlığı,hadjin yılan kovucu,pars lime sülfür,bit-pire kovucu,nangrafi,nano tozlar,metal tozları,maden tozları,nano partiküller,dmrsüren,dmrsüren kimya,kimyadeposu.com,çinko sülfat,bakır sülfat,mangan sülfat,magnezyum oksit,magnezyum sülfat,demir sülfat,kalsiyum oksit,kalsiyum hidroksit,potasyum silikat,potasyum hidroksit,hekzatetramin,sodyum lignosülfonat,potasyum lignosülfonat,grafit tozu,mikronize grafit,kimyadeposu.com

Diğer Haber

Trafikteki araç sayısı 31 milyon

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayındaki kara taşıtları istatisiğini açıkladı. Ekim ayında 209 bin 401 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir