Anasayfa / Ekonomi / Hekimler ülkeden ayrılmak için harekete geçti

Hekimler ülkeden ayrılmak için harekete geçti

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yurtdışında föçmek için iyi hal belgesi alan hekimlerin sayısının Mart ayında rekor kırdığını açıkladı. Emir’in açıkladığı verilere göre, Mart 2022’de 213 hekim Türkiye’den ayrılmak için iyi hal belgesi aldı. Yurtdışına gitmek isteyen hekim sayısındaki artışın kaygı verici olduğunu belirten CHP’li Emir, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Giderlerse gitsinler’ dediği hekimler ülkemizden ayrılıyor. İktidar, bu korkunç tabloya seyirci kalıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hekimlere yönelik, “Giderlerse gitsinler” sözlerinin yarattığı etki, yurtdışına giden hekim sayısındaki artışa yansıdı. CHP Milletvekili Murat Emir’in açıkladığı tabloya göre, 2022 yılının ilk üç ayında toplam 567 hekim Türkiye’den ayrılmak için “İyi hal belgesi” aldı.

Emir’in açıkladığı tablo, yurtdışına göç eden hekim sayısında yıllar itibarıyla yaşanan artışı da gözler önüne serdi. Tabloda, “İyi hal belgesi” alan hekimlerin yıllara göre sayısı şöyle kaydedildi:

>> 2012: 59

>> 2013: 90

>> 2014: 118

>> 2015: 150

>> 2016: 245

>> 2017: 482

>> 2018: 802

>> 2019: bin 47

>> 2020: 931

>> 2021: bin 405

2022 yılının ilk üç ayında ülkeden ayrılmak için “iyi hal belgesi” alan hekim sayısı ise kaygı verici düzeye ulaştı. Buna göre, Ocak ayında 197, Şubat ayında 157, Mart ayında ise 213 hekim iyi hal belgesi aldı.

Verileri değerlendiren CHP Milletvekili Murat Emir, “Bu tablonun mimarı, sağlık emekçilerinin taleplerine kör ve sağır olan siyasi iktidardır” diye konuştu. Emir, iktidarı hekimlerin sesine kulak vermeye davet ederek şunları söyledi:

“Hekimler için ‘Giderlerse gitsinler’ diyen Erdoğan bu tablodan memnun mudur? Türkiye, tek adamın ağzına bakan iktidarın politikaları nedeniyle yetişmiş insan kaynağını başka ülkelere kaptırıyor. Bin bir emekle yetişen hekimlerimiz, ülkeyi terk etmek zorunda kalıyor. Bu tablodan hiç mi yüzünüz kızarmıyor?”

İyi hal belgesi, yurtdışına eğitim ve çalışma amaçlı giden tüm personele verilen belgedir. Belgede kişinin diploma tescil bilgileri ile ülkede çalıştığı sürede disiplin cezası alıp almadığı yer almaktadır. Başvuru sahibi ilgili ülke makamlarına bu belgeyi sunarak eğitim ya da çalışma izni almaktadır.

Pars Grafit Nerelerde Kullanılır?

1. Makina Parçalarında Yağlayıcı Olarak
Makina parçaları üzerinde uzun müddet yapışabilmesi özelliği ile, makina yataklarında yağlama maddesi olarak kullanılabilir. Bu alan için kullanılabilecek grafitin çok saf olması (en az % 95 grafitleşmiş karbon) ve kuvars gibi sert mineralleri içermemesi gerekir. Taşıyıcı sıvının türüne bağlı olarak, grafit burada kuru veya yaş bir tabaka oluşturur. Kuru tip, fırın zincir ve arabalarında, motor silindirlerinde, deniz araçlarında ve kimyasal tesislerde; yaş tabaka türü ise, yüksek basınç altında, bilyalı yataklarda kullanılır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

2. Döküm Sanayinde
% 40 – 60 grafitleşmiş karbon içeren grafit tozlarının, asıl kullanıldığı yerler dökümhanelerdir. Kil ve kumla karıştırmak suretiyle döküm kalıpları yapımında kullanılır. Bentonit veya olivin ile karıştırılıp, öğütülmüş kok kömürü tozu ve petrol koku, bu sanayii dalında grafiti ikame edebilmektedir.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

3. Kurşun Kalem Ucu Yapımında
Kurşun kalem ucu, işlenmiş kaolen, bentonit ve grafit karışımından yapılır. Bu kullanıma en uygun grafit türü, ince taneli ve kompakt olanıdır. Yumuşaklığı nedeniyle, daha çok doğal grafit tercih edilir. Saflığının yüksekliği oranında, bu alandaki kıymeti artar. Düşük kaliteli kalem uçları için amorf grafit kullanılır. Her iki durumda da arzu edilen grafit türü, aşındırıcı madde (kuvars gibi) içermeyen ve % 96 oranında grafitleşmiş karbona sahip olandır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

4. Motor ve Jeneratör Fırçaları İmalinde
Bu malzemeler, yüksek sıcaklıktaki amorf veya damar türündeki doğal grafitten yapılır. Bu amaçla uygun grafitin grafitleşmiş karbon miktarı % 85’ten fazla olmalıdır. Grafit fırça yapımında, zift, katran veya reçine ile bağlanmış grafit ve metal tozları (bakır veya gümüş) kullanılır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

5. Grafitin Diğer Kullanım Alanları
Son senelerde kuru pil sanayiinde, bol miktarda grafit kullanılmaya başlanmıştır. Bunun için pul türü (levhamsı) ve grafit tozu en uygunu olup, en az % 85 grafitik karbon içermesi gereklidir.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.kauçukdergisi.com

Diğer Haber

Veri merkezleri Almanya’nın kullandığı enerjinin iki katını tüketecek

Yapay zeka teknolojileri için büyük önem taşıyan veri merkezlerinin, 2026 yılında Almanya'nın yıllık harcadığı enerjinin 2 katını tüketmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir