Anasayfa / Ekonomi / Japonya’da imalat faaliyetleri beşinci ayda da daraldı

Japonya’da imalat faaliyetleri beşinci ayda da daraldı

Cuma günü yapılan bir ankete göre, üretim ve yeni siparişler baskı altında kalmaya devam ederken, Japonya’nın imalat faaliyeti Mart ayında art arda beşinci ayda daraldı ve küresel talep yavaşlarken ekonomik toparlanmanın kırılgan olduğunu gösterdi.

Bununla birlikte, hizmet sektörü faaliyeti, koronavirüs pandemisinin baskısı hafifledikçe art arda yedinci ayda genişledi ve dokuz yılın en hızlı yükselişini kaydetti.

Au Jibun Bank Japonya imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI), bir önceki ayki son 47,7’den Mart ayında mevsimsellikten arındırılmış 48,6 puan ile eşik değerin altında kalmayı sürdürdü.

Endeks, Mart ayında art arda beşinci ayda daralmayı genişlemeden ayıran 50 seviyesinin altında kaldı.

Anketi derleyen S&P Global Market Intelligence ekonomisti Usamah Bhatti, “Üretim firmaları, hem üretimde hem de yeni siparişlerde sürekli düşüşler ile ilk çeyreğin sonunda daha da kötümser rakamlar verdi” dedi.

Diğer Haber

Piyasada Mehmet Şimşek sesleri

Piyasada kabine beklentileri fiyatlamaların merkezine otururken, Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şimşek'e ilişkin haber akışının etkisiyle borsada yükseliş görülürken, risk priminde geri çekilme izlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir